Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag over onze dienstverlening, of over onze rolstoelvoertuigen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen, via telefoon of e-mail. Of kom bij ons langs in Hoogeveen! We hebben de meest gestelde vragen voor u verzameld en geven hieronder op iedere vraag een helder antwoord. Wie weet staat uw vraag er tussen en vindt u online precies wat u wilde weten!

Rolstoelauto’s en andere aangepaste voertuigen

Kan ik bij jullie een nieuwe rolstoelauto of rolstoelbus bestellen?

Zeker kan dit. We hebben zelfs een ruim aanbod nieuwe rolstoelauto’s en rolstoelbussen waar u uit kunt kiezen. Neem gerust eens contact op als u interesse heeft in een nieuwe rolstoelauto of rolstoelbus. We kijken dan samen welk voertuig en welke ombouwmogelijkheden of aanpassingen het meest geschikt zijn voor u.

Naast onze nieuwe rolstoelauto’s en -bussen hebben we ook een groot assortiment gebruikte rolstoelvoertuigen. Deze worden zorgvuldig geïnspecteerd, gereviseerd en naar wens aangepast aan uw behoeften. Zo is er voor ieder budget een mooie rolstoelauto of – bus beschikbaar!

Bekijk aanbod

Niet iedere rolstoelauto of -bus is geschikt voor iedere rolstoel. Wat er in welk model auto of bus past, is afhankelijk van de grootte en hoogte van de rolstoel en uw eigen lengte. Maar ook de doorrijhoogte van het voertuig is een bepalende factor. In een persoonlijk gesprek nemen we graag de dimensies van uw rolstoel op en kunnen we aan de hand daarvan uitstekend advies uitbrengen welke rolstoelvoertuigen geschikt zijn voor u.

Wij willen natuurlijk voorkomen dat u voor niets bij ons langskomt in de showroom. Tijdens een verkennend telefoongesprek zullen wij u daarom vragen naar de lengte en de breedte van uw de rolstoel, scootmobiel of duo-fiets. Wij meten vervolgens het voertuig voor u op en kunnen op deze manier inschatten of het voertuig geschikt is.

Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te vervoeren in iedere rolstoelauto die wij te koop aanbieden. Het is alleen niet toegestaan om zelf plaats te nemen in de scootmobiel tijdens het rijden. De regelgeving die opgesteld is door de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW) zegt namelijk dat de scootmobiel geen volwaardige vervanger is van een autostoel. Een rolstoel wordt wel gezien als volwaardige vervanger. Dit betekent dat het dus wel mogelijk is om in de rolstoel te blijven zitten tijdens het autorijden.

In de meeste gevallen kunnen wij uw rolstoelvoertuig tegen een redelijke prijs van u overnemen. Dan kunnen wij er weer iemand anders bij mee maken! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden, of kom met uw rolstoelvoertuig langs bij ons langs in Hoogeveen, dan helpen we u graag verder.

Meer informatie
Meer over onze aangepaste voertuigen

Aanpassingen

Iedere rolstoelgebruiker is anders, en geen situatie is hetzelfde. Daar passen wij graag onze aanpassingen op aan! Alleen een auto of bus die volledig voor u op maat gemaakt is, geeft u een perfecte ervaring. Wij kijken dan ook welke aanpassing in combinatie met welk voertuig voor u geschikt is.

Die mogelijkheid bestaat zeker! Wij zorgen ervoor dat het voertuig zo wordt aangepast dat u vanuit uw rolstoel het voertuig kunt besturen. Dit noemen we ook wel een zelfrijder. We kunnen hierbij ook zorgen voor aangepaste pedalen, of een handmatige besturing.

Meer informatie

Dit is absoluut mogelijk. Dit noemen we ook wel een side-to-side. Wij maken het voertuig dan zodanig geschikt dat u in uw rolstoel kunt blijven zitten terwijl u plaats neemt naast de bestuurder.

Meer informatie
Meer over auto aanpasingen

Onze services

Ja, dit is uiteraard mogelijk. Als specialist weten wij hoe belangrijk een goede ‘passing’ is en het uitgebreid testen van het voertuig. U moet zorgeloos de weg op kunnen! Dit kan in onze ogen niet zonder het maken van een proefrit. De proefrit kunt u altijd bij ons op locatie maken. Wij snappen ook dat dit niet altijd mogelijk is. In dat geval komen wij gewoon met uw gewenste voertuig bij u langs.

Meer informatie

Zeker is dit mogelijk. Voordat we bij u langskomen, nemen we aan de telefoon een aantal zaken met u door. Op deze manier proberen wij helder te krijgen wat uw wensen zijn of het voertuig dat in gedachten hebt, ook daadwerkelijk geschikt is voor uw situatie. Blijkt het dat we een geschikt voertuig voor u op voorraad hebben, dan maken we een afspraak voor een passing op locatie. Dit kan bij u thuis zijn, maar bijvoorbeeld ook in een zorginstelling of revalidatiecentrum. We maken het u graag gemakkelijk!

Ook als u in ons huidige aanbod niet direct de rolstoelauto aantreft die u zoekt, kunnen wij u van dienst zijn. Vertel ons wat u precies zoekt in een auto of bus, dan gaan wij voor u op zoek! Doordat wij al jarenlang in het vak zitten en een groot netwerk hebben, kunnen wij in nagenoeg alle gevallen snel een geschikt rolstoelvoertuig voor u vinden.

Help mij zoeken

Jazeker, wij doen zowel de inkoop als de verkoop van rolstoelauto’s. Heeft u een rolstoelauto die u graag aan ons wilt verkopen? Hiervoor taxeren wij eerst uw voertuig. Hiervoor kunt u het beste even een bezoek brengen aan onze locatie in Hoogeveen. Als dit niet mogelijk is kunt u ook gebruik maken van het taxatieformulier. Aan de hand van het ingevulde formulier zullen we de auto zo goed mogelijk taxeren.

Meer informatie

Vrijwel al onze rolstoelauto’s en rolstoelbussen komen in aanmerking voor een laag tarief wegenbelasting. Maar of u in aanmerking komt voor deze korting, is per situatie verschillend. Heeft u een voertuig van ons op het oog? Neemt u dan contact met ons op om samen door te nemen of u in aanmerking komt voor het laag tarief wegenbelasting. We helpen u zelfs graag met de aanvraag hiervan!

Meer informatie

Uiteraard kunt u rekenen op een uitgebreide garantie op alle voertuigen die u bij ons aanschaft. Wij leveren ieder verkocht voertuig af met 6 maanden garantie.

Meer over garantie

Onderdelenshop

In onze onderdelenshop vindt u allerlei onderdelen die het gebruik van een rolstoelauto of rolstoelbus gemakkelijker en veiliger maken. Denk daarbij aan rolstoelliften, rolstoelvastzetsystemen, oprijplaten, stoelen en lieren. U kunt er natuurlijk ook een bestaande auto of bus mee (laten) ombouwen naar een rolstoelgeschikt voertuig!

In de onderdelenshop vindt u een mooie mix van nieuwe onderdelen en onderdelen die we hergebruiken uit tweedehands rolstoelvoertuigen. In het linkermenu van onze shop kunt u de producten filteren op de gewenste staat: u kunt hierbij kiezen uit Nieuw, Zo goed als nieuw en Gebruikt. Alle onderdelen zijn uiteraard zorgvuldig nagekeken en veilig bevonden.

We doen ons best om de bestelde onderdelen zo snel mogelijk naar u te verzenden. Op het moment dat we de bestelling verzonden hebben, ontvangt u van ons een e-mail met meer informatie.

Wat het kost om uw onderdelen naar uw adres te verzenden, is afhankelijk van de grootte van de onderdelen. De kleine onderdelen kunnen we al naar u opsturen vanaf €10,-; gaat het om zwaardere onderdelen, dan kunnen de bezorgkosten oplopen tot €100,-. Kijk voor meer informatie over bezorgkosten per categorie op onze pagina ‘Levering’.

Jazeker! Uw bestelde onderdelen staan in ons magazijn in Hoogeveen en kunnen op afspraak ook afgehaald worden. Laat het ons even weten als u hiervan gebruik wil maken, dan zetten we de onderdelen voor u klaar.

Uiteraard! Als fullservice verkopen we niet alleen onderdelen, we monteren ze ook graag voor u. De kosten voor montage zijn op aanvraag; informeer hiernaar bij één van onze medewerkers.

Over Kikkert

Nee, onze service gaat veel verder dan dat. Wij verzorgen bijvoorbeeld ook aanpassingen in bestaande voertuigen. Denk hierbij aan een handmatige besturing, of bijvoorbeeld een kofferbaklift waarmee u een scootmobiel de auto in kunt takelen.

auto aanpassingen >

Daarnaast hebben we ook een onderdelenshop, waarin we onderdelen verkopen die aangepaste voertuigen nóg functioneler maken. Of waarmee normale auto’s en bussen omgebouwd kunnen worden tot rolstoelvoertuig!

Onderdelenshop >

Absoluut! Naast rolstoelvoertuigen kunt u ook bij ons terecht voor de inruil van normale personenauto’s of -bussen. Neem hiervoor contact met ons op.

Nee, zeker niet. Onder onze klanten bevinden zich naast vele particulieren ook veel stichtingen en bedrijven. Wij bieden voor ieder wat wils!