Side-to-side

Vraag naar de mogelijkheden
side-to-side

Uw rolstoelbus met rolstoel voorin

Wat is een side-to-side precies?

Een side-to-side is een auto aanpassing waardoor de rolstoelgebruiker voorin als bijrijder kan plaatsnemen. Droomt u ervan dat in uw rolstoelbus de rolstoel voorin kan staan? Bij Kikkert Rolstoelauto’s maken we dit graag voor u mogelijk! We verwijderen de bestaande autostoel en maken de weg vrij om in uw rolstoelbus de rolstoel voorin te kunnen plaatsen. Direct naast de bestuurder! Met de hulp van Kikkert kunt u uw rolstoelvoertuig inrichten zoals u dat wilt.

Met een rolstoel plaatsnemen als bijrijder

Met een side-to-side kunt u als rolstoelgebruiker op de voorste rij plaatsnemen. Vrij zicht en makkelijk communiceren met de bestuurder: veel mensen vinden een rolstoelbus met de rolstoel voorin ideaal. Natuurlijk zorgen we ervoor dat u makkelijk en veilig de bus in en uit kunt rijden, en dat u de rolstoel voorin goed vast kunt zetten. Zo verandert de plaats naast de bestuurder in een volwaardige, veilige plek voor de rolstoelgebruiker!

Voordelen side-to-side

Waarom mensen in een rolstoelbus hun rolstoel voorin willen zetten? Er zijn veel voordelen te noemen aan de installatie van een side-to-side.

  • Eenvoudig communiceren – Door bestuurder en passagier op gelijke hoogte te zetten in de auto, is elkaar verstaan gemakkelijker en communiceert u eenvoudiger.
  • Meer ruimte achterin de rolstoelbus – De rolstoel staat op de voorste rij, dus u houdt achterin meer ruimte over voor bagage of andere passagiers.
  • Makkelijk zorg verlenen onderweg – De bestuurder heeft te allen tijde zicht op de rolstoelgebruiker; ze houden elkaar binnen handbereik.
  • Meer comfort tijdens de rit – De vering voorin de bus is vaak zachter dan die achterin. Door de rolstoelgebruiker voorin te laten plaatsnemen, verloopt de rit dus een stuk comfortabeler!
side-to-side

Passing op maat

Natuurlijk zorgen we ervoor dat uw side-to-side met zorg geïnstalleerd wordt. Met oog voor uw wensen en behoeften als rolstoelgebruiker! Door vooraf een passing te doen, kunnen we de situatie goed inschatten en uw plaats in het voertuig perfect afstemmen: zowel de inrijdiepte als de zithoogte kunnen we zo optimaal voor u instellen. Eventueel kunnen we de passing zelfs bij u aan huis doen!

Wat is er inbegrepen bij een side-to-side?

Wij plaatsen wekelijks side-to-sides in uiteenlopende voertuigen: bussen van diverse merken, van nieuw tot tweedehands. Mogen wij uw rolstoelbus zo aanpassen dat de rolstoel voorin kan? Dan kunt u standaard op de volgende zaken rekenen bij de installatie:

rolstoelbus

Liever achter het stuur plaatsnemen met uw rolstoel?

Als uw beperking het toelaat, kunt u onder bepaalde voorwaarden ook zelf plaatsnemen achter het stuur met uw rolstoel. Wij passen graag uw rolstoelauto en eventueel uw pedalen aan, zodat u weer zelfstandig de weg op kunt! Vraag naar onze zelfrijder en de mogelijkheden tot handbesturing. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt!

Zelfrijder Auto pedalen aanpassen

Vraag naar onze andere maatoplossingen

Bij Kikkert Rolstoelauto’s vinden we het belangrijk dat iedereen snel en veilig op pad kan in passend vervoer. Heeft u een beperking of bent u afhankelijk van een hulpmiddel, zoals een rolstoel of een scootmobiel? Dan heeft u waarschijnlijk aangepast vervoer nodig, dat afgestemd is op uw specifieke situatie. Met onze maatoplossingen kunnen we aan iedere behoefte tegemoetkomen. Zo gaat u binnenkort weer moeiteloos van A naar B!

Bekijk onze andere maatoplossingen voor rolstoelvoertuigen, of neem contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen met onze specialisten.

Andere maatoplossingen Contact opnemen
side-to-side

Jan & José Kikkert

Wij weten als geen ander wat een rolstoelgebruiker wenst

Vanuit ons verleden als taxi- en touringcar ondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in de wereld van het aangepaste vervoer zijn wij uitstekend in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u altijd een aangepaste auto kopen die dankzij de juiste autoaanpassingen perfect bij uw situatie past.

Lees meer over Kikkert Rolstoelauto’s