Persoonlijk contact staat bij ons voorop! Vragen? Neem contact op.

Rolstoelbus

Kikkert Rolstoelauto’s heeft een ruim aanbod aan rolstoelbussen, zowel nieuw als tweedehands en zowel handgeschakeld als automaat. Met onze rolstoelbussen kunt u zorgeloos de weg op. Deze zijn namelijk door specialisten specifiek aangepast voor rolstoelgebruikers. In een rolstoelbus kunt u minimaal 3 tot maximaal 6 personen vervoeren (inclusief de rolstoelgebruiker en de bestuurder).

Bekijk ons aanbod rolstoelbussen

Rolstoelbus aanpassingen

Een rolstoelbus die te koop staat is zó aangepast, zodat u zonder zorgen een rolstoelgebruiker kunt vervoeren of zelf kunt rijden ondanks uw eigen lichamelijke beperking. De bus is voorzien van alle nodige gemakken. Heeft u hier specifieke wensen in? Dan bespreken wij die graag met u, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat deze wensen gerealiseerd worden! Enkele voorbeelden van rolstoelbus aanpassingen zijn:

 • Oprijplaat/-goot
 • Vastzetsysteem voor rolstoel
 • Driepuntsgordel voor rolstoel
 • Linker gaspedaal
 • Handbedrijfsrem
 • Handsegmentgas
 • Menox
 • Bruggetje
 • Complete rolstoelbus ombouw
 • Draaischijf
 • Diverse type liften installeren
 • Kofferbak liften
 • Aanpassingen camper
 • Complete camper ombouw
 • Aangepaste brandstoftank
 • Lier
 • Scootmobiellift
 • Toegankelijkheid verbeteren
 • Dubbele bediening (rijscholen)
 • Stoel slede verlengen
 • Pedalen aanpassen
 • Standkachel inbouwen
 • Rolstoel vastzet systemen
 • Handrem elektrisch maken
 • Stoelverwarming inbouwen
 • Schuim aanpassen
 • Armleuning monteren
 • En nog veel meer!

Informeer naar de mogelijkheden >

Een rolstoelbus naar wens

Wij doen er alles aan om u te voorzien van dé rolstoelbus die volledig voldoet aan al uw wensen en behoeften. In ons aanbod zijn zowel nieuwe rolstoelbussen als occasions te vinden. Hierdoor hebben we altijd een aangepaste rolstoelbus te koop die perfect past bij uw situatie.

Bekijk ons aanbod rolstoelbussen en -auto’s

Een rolstoelbus kopen was nog nooit zo eenvoudig! Al onze bussen worden voor levering grondig geïnspecteerd en gedesinfecteerd, waardoor ze altijd in goede staat afgeleverd worden. Zo kunt u direct in alle veiligheid de weg op.

Waarom Kikkert Rolstoelauto’s?

Waarom Kikkert Rolstoelauto’s? Omdat wij niet rusten tot wij de perfecte bus voor u hebben gevonden! Wij gaan met u in gesprek om uw wensen en behoeften te bespreken en gaan met die informatie op zoek naar een rolstoelbus die daarop aansluit. Daarnaast komen we graag met de rolstoelbus bij u thuis langs voor een proefrit/passing en staan wij altijd voor u klaar met persoonlijk en deskundig advies.

 • Persoonlijke benadering
 • Vakkennis
 • Passing op locatie
 • Scherpe tarieven
 • Goede inruilprijs
 • Standaard 6 maanden garantie

Weten wat klanten van ons vinden? Lees dan ook eens onze klantbeoordelingen!

Plan vrijblijvend een proefrit en passing aan huis!

Interesse in onze voertuigen? Bekijk ons aanbod

Klantervaringen

Dit zeggen onze klanten

Services

Bij ons kunt u een rolstoelbus kopen, maar daarnaast bieden wij u nog veel meer services. Wist u bijvoorbeeld dat wij voor u op zoek kunnen gaan naar een rolstoelbus die aan uw wensen voldoet, of dat wij bij u thuis langskomen voor een proefrit? Lees hieronder meer over onze services.

Aan- en verkoop van rolstoelbussen

Wij verkopen rolstoelbussen, maar we kopen ze ook in! Wilt u uw rolstoelbus bijvoorbeeld inruilen? Dat is mogelijk. Heeft u uw rolstoelbus niet meer nodig? Dan kunnen wij hem weer van u overnemen!

Taxatie rolstoelbus

U kunt ook bij ons terecht voor een taxatie van uw huidige voertuig. Dit kan online via ons taxatieformulier, maar u kunt ook bij ons langskomen in Hoogeveen, dan kunnen wij uw voertuig ter plekke taxeren.

Advies op maat

Door onze jarenlange ervaring als taxiondernemers weten we als de beste wat de mogelijkheden zijn op het gebied van aangepaste rolstoelbussen. En door die ervaring kunnen wij u altijd voorzien van persoonlijk advies op maat.

Maatoplossingen

Het advies op maat kunnen wij vervolgens ook omzetten in maatoplossingen! Wij bespreken dan uw wensen en behoeften en zorgen ervoor dat de rolstoelbus naar wens wordt aangepast, zodat deze perfect aansluit op uw behoeften.

Proefrit en passing aan huis

Wij begrijpen heel goed dat het lastig kan zijn om bij ons langs te komen om te kijken of de rolstoelbus voor u geschikt is. Daarom komen wij graag vrijblijvend bij ú langs voor een passing en een proefrit.

Zoekopdracht naar gewenste rolstoelbus

U heeft natuurlijk specifieke wensen voor uw nieuwe rolstoelbus. U kunt deze wensen met ons bespreken. Vervolgens gaan wij voor u op zoek naar een geschikte rolstoelbus! Zo weet u zeker dat u snel een rolstoelbus vindt die perfect in uw behoeften voorziet.

Garantie en servicemogelijkheden

Vragen over of benieuwd naar ons Autohuys Kikkert Garantieplan en de voorwaarden daarvan? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

Laag tarief wegenbelasting 

U kunt in aanmerking komen voor het laag tarief wegenbelasting, wat aanzienlijk scheelt met het reguliere tarief. Wij helpen u graag met het invullen van de juiste formulieren, zodat u voordelig met de rolstoelbus de weg op kunt.

Veelgestelde vragen

Vraag & antwoord

Kan een rolstoelbus worden aangepast naar mijn behoeften en wensen?

Wij hebben een uitgebreid aanbod aan rolstoelbussen; autobussen die zó aangepast zijn dat er mensen in rolstoelen mee vervoerd kunnen worden. Indien gewenst kunnen wij de rolstoelbussen ook volledig naar uw wensen laten aanpassen. Zo weet u zeker dat uw nieuwe rolstoelbus perfect bij u past. Neem in dat geval contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Nemen jullie een gebruikte rolstoelbus weer terug als ik hem niet meer nodig heb?

Naast de verkoop van rolstoelauto’s en rolstoelbussen houden wij ons ook bezig met de inkoop hiervan. Daarom kunt u ook altijd bij ons terecht wanneer u uw auto wilt inruilen of verkopen. Wilt u uw rolstoelbus verkopen? Dan moeten wij deze eerst taxeren. Hiervoor kunt u het beste bij ons in Hoogeveen langskomen met het voertuig. Als dat niet lukt, kunt u ook het online taxatieformulier invullen. Aan de hand van de informatie die u hier invoert, zullen wij dan zo goed mogelijk proberen uw rolstoelbus te taxeren.

Hebben jullie ook rolstoelbus occasions te koop?

Ja, hier zijn wij zelfs in gespecialiseerd. Wij hebben een uitgebreid aanbod aan tweedehands rolstoelbussen. Deze bussen zijn door ons grondig geïnspecteerd en voldoen allemaal aan onze hoge standaarden. Zo weten we zeker dat we u de hoogste kwaliteit bieden. Daarom bieden we ook standaard 6 maanden garantie op onze rolstoelbussen.

Kan ik, als rolstoelgebruiker, ook zelf in de rolstoelbus rijden?

Dit is inderdaad mogelijk. De rolstoelbus moet hier uiteraard wel op aangepast zijn. Neem daarom gerust contact met ons op om de situatie en uw wensen te bespreken. Wij gaan vervolgens op zoek naar een geschikte rolstoelbus of kunnen ervoor zorgen dat er een bus naar wens wordt aangepast.

Kunnen jullie mij helpen bij het vinden van een rolstoelbus op maat?

Ja! Vindt u in ons huidige aanbod geen geschikte rolstoelbus? Geef dan gerust uw wensen aan ons door. Wij gaan vervolgens voor u op zoek naar een geschikte rolstoelbus die aansluit op uw wensen en behoeften. Door onze connecties en onze ervaring kunnen wij vaak heel snel een rolstoelbus voor u vinden.

Kan ik een proefrit maken?

Iedere rolstoelbus is anders, net als iedere rolstoelgebruiker. Om zeker te weten dat de rolstoelbus bij u past en aan uw behoeften voldoet, kunt u altijd bij ons een proefrit komen maken. Sterker nog: als u niet bij ons langs kunt komen, komen wij bij ú langs met de rolstoelbus, zodat we bij u thuis de passing en proefrit kunnen uitvoeren.

Is het mogelijk om voorin te zitten als rolstoelgebruiker?

In sommige indelingen is het mogelijk om de rolstoelgebruiker op de eerste rij van de rolstoelbus te plaatsen. De rolstoelgebruiker zit dan als bijrijder in de rolstoelbus. Neem gerust eens contact met ons op als dit wenselijk is.

Bieden jullie ook garantie op de rolstoelbussen?

Ja, wij bieden standaard een garantie van 6 maanden op onze rolstoelbussen. Voordat wij de rolstoelbussen in de verkoop zetten, inspecteren we ze ook grondig, zodat ze altijd aan onze hoge standaarden voldoen.

Leveren jullie ook rolstoelbussen aan bedrijven en instanties?

Jazeker! Wij verkopen onze rolstoelbussen aan zowel particulieren als bedrijven en instanties. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Jan & José Kikkert

Wij weten als geen ander wat een rolstoelgebruiker wenst

Vanuit ons verleden als taxi- en touringcar ondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in de wereld van het aangepaste vervoer zijn wij uitstekend in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u altijd een rolstoelauto kopen die dankzij de juiste autoaanpassingen perfect bij uw situatie past.

Advies op maat