Persoonlijk contact staat bij ons voorop! Vragen? Neem contact op.

Rolstoelbus leasen

Een rolstoelbus leasen kan een aantrekkelijk alternatief lijken als u niet direct de financiën beschikbaar hebt voor de aanschaf van een aangepaste bus. Maar realiseert u zich wel dat u met dat vaste maandbedrag een flinke kostenpost afdraagt aan extra lasten, die u misschien ook wel kunt besparen door in één keer een goede rolstoelbus aan te schaffen?

Als u de prijzen van de gemiddelde rolstoelbus bij Kikkert ziet, zult u zich afvragen of een rolstoelbus leasen wel zo’n goed idee is. Informeer eens naar de mogelijkheden van een eigen rolstoelbus: wij helpen u graag veilig de weg op!

Bekijk ons aanbod rolstoelbussen Neem contact met ons op

Daarom kiest u voor Kikkert

 • Een groot aanbod rolstoelbussen
 • Diverse aanpassingen mogelijk
 • Uitgebreide service op maat
 • 6 maanden garantie
 • Ook voor inruil

Hoe een rolstoelbus leasen in feite werkt

Voordat u een rolstoelbus kunt leasen, wordt uw kredietwaardigheid eerst getoetst. U gaat immers een betalingsverplichting van een flink aantal maanden aan. De leasemaatschappij zal zeker willen weten dat u deze verplichting na kunt komen. Als u kredietwaardig blijkt, gaat u een contract aan waarin u voor een vast maandbedrag als het ware de rolstoelbus ‘huurt’ van de leasemaatschappij: het voordeel hierbij is dat BPM, verzekeringen, onderhoud en reparaties al inbegrepen zijn bij de prijs.

Na de afgesproken looptijd van het contract bepaalt u zelf of u de bus overkoopt tegen een gereduceerd tarief, of een nieuw leasecontract aangaat, al dan niet met een nieuwe bus.

Voor wie is een rolstoelbus leasen geschikt?

Een rolstoelbus leasen is uitermate geschikt voor mensen die voldoende budget te besteden hebben aan hun aangepaste vervoer en er het liefst geen enkel omkijken naar hebben. Als u graag alle kosten overzichtelijk op een rij hebt in één maandbedrag, kan een rolstoelbus leasen ook wel degelijk iets voor u zijn. Bedenkt u zich echter wel dat veel van die kosten vaak overbodig zijn bij een goed functionerende rolstoelbus, en dat u met hetzelfde gemak het onderhoud bij een goede dealer kunt onderbrengen.

Zelf een rolstoelbus aanschaffen

Het voordeel van een rolstoelbus kopen ten opzichte van een rolstoelbus leasen, is dat u minder rekening hoeft te houden met hoge maandelijkse kosten. Natuurlijk moet u zelf wel kosten betalen voor uw verzekering, BPM en onderhoud, maar dit zijn vaak minimale bedragen als u ze vergelijkt met de maandlasten van een leasecontract. Daarnaast is uw bus direct helemaal van u en bepaalt ú dus wat ermee gebeurt!

 • Uw bus is direct uw eigendom
 • Lagere maandlasten
 • Investering in de toekomst
 • Mogelijkheid van een grijs kenteken
 • Geen contractuele beperkingen
rolstoelauto

Laag tarief wegenbelasting

Wist u dat u bij aanschaf van rolstoelbus een aanvraag kunt indienen voor een grijs kenteken? Op deze manier kunt u als mindervalide profiteren van een gereduceerd tarief voor wegenbelasting. Dit is in het geval van een rolstoelbus leasen natuurlijk niet mogelijk. Koopt u uw rolstoelbus bij Kikkert Rolstoelauto’s, dan helpen wij u graag met de aanvraag van een laag tarief wegenbelasting. Wij willen graag dat u zo voordelig mogelijk op pad kunt met uw rolstoelbus!

Hulp bij een grijs kenteken aanvragen

Vind uw ideale rolstoelbus

Binnen het aanbod rolstoelbussen vindt u altijd een model dat aansluit bij uw wensen. En ziet u een model waarbij de puntjes nog net op de i moeten worden gezet? Dan passen wij die bus voor u op maat aan. Geen enkel punt bij Kikkert! Ook kunt u bij ons een zoekopdracht uitzetten naar een specifiek type rolstoelbus. Wij gaan dan binnen ons netwerk voor u op zoek en vinden bijna altijd binnen korte tijd precies het model dat u zocht. Laat onze specialisten voor u het zoekwerk doen!

Ons aanbod rolstoelbussen Zoekopdracht uitzetten

Aangepaste auto kopen? Bekijk ons aanbod!

Klantervaringen

Dit zeggen onze klanten

"Jan, wij zijn zo gelukkig met de auto en we zijn je zeer dankbaar voor de prettige manier van zaken doen."

"Eerlijk en duidelijk. Prettig contact. Een fijne en persoonlijk ervaring in deze tijd."

"Meedenkend bedrijf waar de wens van de klant centraal staat. Bedankt Jan!

Laat uw bus aanpassen op maat

Een rolstoelbus op maat maken, zodat u er nog makkelijker gebruik van kunt maken? Daar draaien wij onze hand niet voor om. Dankzij onze jarenlange ervaring in het vak is geen enkele aanpassing ons vreemd, en kunnen we elke bus moeiteloos voor u ombouwen. Laat bijvoorbeeld een lift installeren, of een handige oprijgoot, of laat een solide gordelsysteem plaatsen voor extra veiligheid. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Alle mogelijkheden op een rij Meer informatie opvragen
 • Oprijplaat/-goot
 • Vastzetsysteem voor rolstoel
 • Driepuntsgordel voor rolstoel
 • Aangepaste brandstoftank
 • Lier
 • Kofferbaklift
 • Scootmobiellift
 • En nog veel meer!

Het gemak van op elk moment kunnen inruilen

Als u een rolstoelbus gaat leasen, zit u contractueel een flink aantal maanden aan uw bus vast. Schaft u hem zelf aan, dan bepaalt u wanneer u er weer afscheid van neemt! Raakt u op een gegeven moment uitgekeken op uw bus, of veranderen uw wensen? Dan kan Kikkert hem altijd tegen een realistische inkoopprijs omruilen of terugkopen. Zo hebt u een prettige mate van flexibiliteit in uw aangepaste vervoer!

Meer over inruil en inkoop

Hulp en advies

Bij Kikkert Rolstoelauto’s kunt u altijd rekenen op persoonlijk, eerlijk advies. Als wij denken dat een rolstoelbus leasen een goed idee is in uw situatie, zullen we het niet nalaten om u dat te vertellen. In veel gevallen zullen we u echter adviseren om over te gaan tot aanschaf, omdat we altijd wel een voordelige optie voor u klaar hebben staan. Wilt u eens vrijblijvend met ons sparren over de beste keuze voor uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team toegewijde medewerkers staat altijd voor u klaar.

Neem contact met ons op

Jan & José Kikkert

Wij weten als geen ander wat een rolstoelgebruiker wenst

Vanuit ons verleden als taxi- en touringcar ondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in de wereld van het aangepaste vervoer zijn wij uitstekend in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u altijd een aangepaste auto kopen die dankzij de juiste autoaanpassingen perfect bij uw situatie past.

Lees meer over Kikkert Rolstoelauto’s