Persoonlijk contact staat bij ons voorop! Vragen? Neem contact op.

Rolstoelauto

Kikkert Rolstoelauto’s is dé specialist op het gebied van de nieuwe en tweedehands rolstoelauto. Wij leveren zowel particulier als zakelijk aan bijvoorbeeld zorginstellingen. De rolstoelauto’s die wij te koop aanbieden zijn door onze experts aangepast voor verschillende rolstoelgebruikers. Op aanvraag regelen wij graag specifieke autoaanpassingen voor u.

Wij bieden zowel handgeschakelde rolstoelauto’s te koop aan als rolstoelauto’s met automaat. Bent u particulier of zakelijk en wilt u één of meerdere rolstoelauto’s kopen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk ons aanbod en kies de juiste oplossing voor uw situatie.

Bekijk ons aanbod rolstoelauto's

Mogelijkheden bij Kikkert Rolstoelauto’s

Of u nu een nieuwe of een rolstoelauto occasion zoekt, een rolstoelauto automaat of handgeschakeld, wij regelen voor u altijd de perfecte oplossing. Ook wanneer u specifieke wensen heeft wat betreft auto aanpassingen, kunnen wij dat regelen. Bent u geïnteresseerd in onze auto’s en service? Neem dan vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard bent u ook altijd welkom bij onze vestiging in Hoogeveen.

Neem contact op

Auto aanpassingen

Wij bieden u een volledig op uw wensen aangepaste rolstoelauto te koop aan. Dit geldt voor een nieuwe auto, maar ook voor een rolstoelauto occasion. Waar moet u dan aan denken? We zetten een aantal veelvoorkomende auto aanpassingen voor u op een rij:

 • Oprijplaat/-goot
 • Vastzetsysteem voor rolstoel
 • Driepuntsgordel voor rolstoel
 • Linker gaspedaal
 • Handbedrijfsrem
 • Handsegmentgas
 • Menox
 • Bruggetje
 • Complete rolstoelbus ombouw
 • Draaischijf
 • Diverse type liften installeren
 • Kofferbak liften
 • Aanpassingen camper
 • Complete camper ombouw
 • Aangepaste brandstoftank
 • Lier
 • Scootmobiellift
 • Toegankelijkheid verbeteren
 • Dubbele bediening (rijscholen)
 • Stoel slede verlengen
 • Pedalen aanpassen
 • Standkachel inbouwen
 • Rolstoel vastzet systemen
 • Handrem elektrisch maken
 • Stoelverwarming inbouwen
 • Schuim aanpassen
 • Armleuning monteren
 • En nog veel meer!

Wilt u een rolstoelauto kopen met één van deze auto aanpassingen, maar wilt u hier eerst meer over lezen? We lichten speciaal voor u een aantal veelgekozen auto aanpassingen uit.

Informeer naar de mogelijkheden

Oprijplaat

Een oprijplaat is één van de auto aanpassingen waar veel gebruik van wordt gemaakt. Dit maakt het nog makkelijker om een rolstoel te vervoeren. Onze oprijplaten zijn los in de aangepaste rolstoelauto te vervoeren en ook voor andere doeleinden te gebruiken, zoals een opstapje of drempel.

Lees meer over oprijplaten

Kofferbaklift

Een alternatief voor de oprijplaat is een kofferbaklift. Heeft u moeite om de rolstoel in uw rolstoelauto te krijgen, bijvoorbeeld omdat u niet lang kunt staan, of niet zwaar kunt tillen? Laat dan uw rolstoelauto met kofferbaklift uitrusten.

Lees meer over kofferbakliften

Gaspedaal op links

Een functionele beperking aan uw rechterbeen betekent niet dat u nooit meer zelfstandig kunt rijden. Wij helpen u graag door het gaspedaal links te plaatsen. Het is heel gemakkelijk terug te draaien, waardoor de auto ook nog steeds bruikbaar blijft voor mensen die wel graag hun rechterbeen gebruiken voor het gas geven.

Lees meer over gaspedaal op links

Overige auto aanpassingen

Maar dit is nog lang niet alles. We gaan graag met u in gesprek om te achterhalen waar uw specifieke wensen en behoeftes liggen. Een aangepaste rolstoelauto kopen wordt op deze manier een fluitje van een cent.

Lees meer over auto aanpassingen

Aangepaste auto kopen? Bekijk ons aanbod!

Klantervaringen

Dit zeggen onze klanten

"Jan, wij zijn zo gelukkig met de auto en we zijn je zeer dankbaar voor de prettige manier van zaken doen."

"Eerlijk en duidelijk. Prettig contact. Een fijne en persoonlijk ervaring in deze tijd."

"Meedenkend bedrijf waar de wens van de klant centraal staat. Bedankt Jan!

Rolstoelauto automaat of handgeschakeld?

Of u een rolstoelauto automaat of handgeschakelde rolstoelauto te koop zoekt, maakt bij ons niet uit. Iedereen heeft immers zijn eigen voorkeur! Het voordeel van een rolstoelauto automaat is dat u geen koppelingspedaal hoeft te bedienen en dus ook niet hoeft aan te passen wanneer u deze niet gemakkelijk kunt bedienen. De auto gaat vanzelf rijden wanneer u de rem loslaat, geen spannende hellingproef dus!

Toch zijn sommige mensen zo gewend aan een handgeschakelde auto, dat ze ook liever een handgeschakelde rolstoelauto kopen. Daarom bieden we deze ook altijd aan. Ook al wordt de vraag steeds minder, doordat de rolstoelauto automaat zich ook steeds verder blijft ontwikkelen. Ze worden steeds zuiniger en trekken steeds sneller op!

Een rolstoelauto kopen

Een aangepaste rolstoelauto kopen is niet iets wat u iedere dag doet. Misschien is het zelfs wel uw eerste auto? Zelfs als u als rolstoelgebruiker al eerder een rolstoelauto heeft gekocht, kunt u wellicht hulp gebruiken bij de aankoop van uw rolstoelauto. Wij begrijpen dat als geen ander. Zoekt u bijvoorbeeld een rolstoelauto automaat of handgeschakeld? Wat is er dan allemaal mogelijk?

Inmiddels hebben wij al veel mensen geholpen bij hun keuze voor een nieuwe of tweedehands rolstoelauto. Zij zijn nu onafhankelijk en kunnen overal naartoe met de auto. Dat kunnen wij ook voor u regelen. Neem contact met ons op, dan helpen wij u een passende rolstoelauto te kopen.

Ook diverse zorginstellingen hebben wij inmiddels voorzien van aangepaste rolstoelauto’s. Wij streven ernaar om hen de ultieme zorg te kunnen laten verlenen. Dit doen wij door nieuwe voertuigen en rolstoelauto occasions te leveren die volledig voldoen aan hun wensen.

Rolstoelauto occasion

Zoekt u een tweedehands rolstoelauto? Ook die vindt u in ons aanbod. Natuurlijk heeft iedere rolstoelgebruiker specifieke wensen en behoeften. Daarom voeren we ook in gebruikte rolstoelauto’s auto aanpassingen door. Het is maar net wat ú nodig hebt om veilig en vertrouwd de weg op te kunnen. Een tweedehands rolstoelauto kopen?

Lees meer over onze rolstoelauto occasions

Services

Naast een rolstoelauto kopen, kunt u bij ons nog veel meer! Denk bijvoorbeeld aan de taxatie en aankoop wanneer u zelf een rolstoelauto te koop aanbiedt, maar ook garantie mogelijkheden en auto aanpassingen op maat. We zetten alle diensten voor u op een rij.

Aan- en verkoop van aangepaste auto’s

Wij zijn gespecialiseerd in zowel de aankoop als verkoop van rolstoelauto’s automaat én handgeschakeld. Dus biedt u uw eigen rolstoelauto te koop aan? Dan nemen we deze graag u over, of helpen u eventueel door te bemiddelen bij uw verkoop.

Lees meer
Taxatie voertuig

Wanneer u uw rolstoelauto te koop aanbiedt, moet deze eerst getaxeerd worden. Wij doen dit graag voor u. Om de taxatie zo goed mogelijk uit te voeren kunt u het best langskomen in Hoogeveen. Is dit niet mogelijk? Vraag dan een taxatie formulier aan.

Contact opnemen
Advies op maat

Zorgeloos rijden in een aangepaste rolstoelauto, dat is waar wij voor staan. Wij voorzien u dan ook altijd graag van advies op maat. Dankzij onze ervaring kennen we alle mogelijkheden. Zo zorgen wij dat u altijd de beste oplossing krijgt voor uw situatie.

Contact opnemen
Maatoplossingen

Wij bieden maatoplossingen. Op deze manier brengen wij ons deskundig advies op maat en uw specifieke wensen bij elkaar. Wij doen dit altijd met als doel dat u zorgeloos de weg op kunt.

Lees meer
Proefrit en passing aan huis

Bent u geïnteresseerd in een van onze aangepaste rolstoelauto occasions, maar wordt het lastig om ons te bezoeken? Dit is voor ons geen probleem. Wij komen graag, met de door u gewenste gebruikte rolstoelauto, bij u thuis langs voor een passing en een proefrit.

Lees meer
Zoekopdracht naar gewenste rolstoelauto

Het kan voorkomen dat u het voertuig dat u zoekt niet in ons huidige aanbod vindt. In dat geval gaan wij graag samen met u op zoek naar de rolstoelauto automaat of handgeschakeld die het beste bij uw situatie past. In nagenoeg alle gevallen vinden we alsnog de gewenste auto voor u.

Plaats zoekopdracht
Garantie en servicemogelijkheden

Vragen over of benieuwd naar ons Autohuys Kikkert Garantieplan en de voorwaarden daarvan? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

Neem contact op
Laag tarief wegenbelasting

Als rolstoelgebruiker kunt u in aanmerking komen voor een laag tarief wegenbelasting. Gaat u bij ons een rolstoelauto kopen? Dan helpen wij u bij de aanvraag hiervan. Zo zorgen wij ervoor dat alles vlekkeloos verloopt en u hier niet op vastloopt.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Vraag & antwoord

Kan ik een gebruikte rolstoelauto aan laten passen?

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan gebruikte rolstoelauto aangepaste voertuigen. Deze kunnen wij vervolgens op aanvraag volledig aanpassen naar uw wens. Neemt u contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken?

Neem contact op
Doen jullie ook aan de inkoop van rolstoelauto’s?

Jazeker, wij doen zowel de inkoop als de verkoop van rolstoelauto’s. Heeft u een rolstoelauto automaat (of handgeschakeld) die u graag aan ons wilt verkopen? Hiervoor taxeren wij eerst uw voertuig. Hiervoor kunt u het beste even een bezoek brengen aan onze locatie in Hoogeveen. Als dit niet mogelijk is kunt u ook gebruik maken van het taxatieformulier. Aan de hand van het ingevulde formulier zullen we de auto zo goed mogelijk taxeren.

Lees meer
Hebben jullie ook rolstoelauto occasions te koop?

Ja, wij zijn gespecialiseerd in de verkoop van rolstoelauto occasions. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan ‘kant-en-klare’ occasions. U kunt direct in uw gewenste auto wegrijden. Op aanvraag is het ook mogelijk om de occasion naar wens aan te passen. Hebben wij niet de gewenste occasion op voorraad? Geen stress, wij gaan dan samen met u op zoek naar de rolstoelauto die volledig voldoet aan al uw wensen.

Lees meer
Kunnen jullie mij helpen bij het vinden van een aangepast voertuig op maat?

Ja, indien wij uw gewenste rolstoel voertuig nu niet te koop aanbieden, gaan wij hier samen met u naar op zoek. Doordat wij ons al jarenlang in de wereld van de aangepaste auto’s bevinden bouwden we al een enorm netwerk op. Hierdoor vinden wij in nagenoeg alle gevallen alsnog uw gewenste auto.

Plaats een zoekopdracht
Kan ik een proefrit bij jullie maken?

Ja, dit is uiteraard mogelijk. Als specialist weten wij hoe belangrijk een goede ‘passing’ is en het uitgebreid testen van het voertuig. U moet zorgeloos de weg op kunnen! Dit kan in onze ogen niet zonder het maken van een proefrit. De proefrit kunt u altijd bij ons op locatie maken. Wij snappen ook dat dit niet altijd mogelijk is. In dat geval komen wij gewoon met uw gewenste voertuig bij u langs.

Lees meer
Is het mogelijk om een scootmobiel te vervoeren in de rolstoelauto?

Ja, het is mogelijk om een scootmobiel te vervoeren in iedere rolstoelauto die wij te koop aanbieden. Het is alleen niet toegestaan om zelf plaats te nemen in de scootmobiel tijdens het rijden. De regelgeving die opgesteld is door de Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW) zegt namelijk dat de scootmobiel geen volwaardige vervanger is van een autostoel. Een rolstoel wordt wel gezien als volwaardige vervanger. Dit betekent dat het dus wel mogelijk is om in de rolstoel te blijven zitten tijdens het autorijden.

Is het mogelijk om als rolstoelgebruiker zelf in de auto te rijden?

Ja, dit is mogelijk!

Neem contact op
Is het mogelijk om een rolstoelauto te huren?

Lees meer informatie over het huren van een rolstoelauto.

Is het mogelijk om een rolstoelauto te leasen?

Lees meer informatie over het leasen van een rolstoelauto.

Hoe wordt een rolstoelauto ook wel genoemd?

Wij horen het ook wel eens dat men op zoek is naar een auto voor gehandicapten, een gehandicaptenauto, een gehandicaptenvoertuig of een invalide auto. Wij vinden zelf de term rolstoelauto de mooiste en gebruiken deze in principe altijd.

Jan & José Kikkert

Wij weten als geen ander wat een rolstoelgebruiker wenst

Vanuit ons verleden als taxi- en touringcar ondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in de wereld van het aangepaste vervoer zijn wij uitstekend in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u altijd een aangepaste auto kopen die dankzij de juiste autoaanpassingen perfect bij uw situatie past.

Lees meer over Kikkert Rolstoelauto’s