Persoonlijk contact staat bij ons voorop! Vragen? Neem contact op.

Rolstoelauto leasen

Een rolstoelauto leasen kan een aantrekkelijke optie zijn als u wilt genieten van optimale mobiliteit en vrijheid, maar niet direct de financiën vrij kunt spelen om een volledige aangepaste auto te bekostigen. Maar wat als we u zouden vertellen dat het ook mogelijk is om een rolstoelauto te kopen voor de prijs die u betaalt voor een korte tijd leasen? Eigenlijk is een rolstoelauto leasen dan in verhouding altijd duurder. Ontdek de mogelijkheden van een rolstoelauto aanschaffen en bekijk wat u per maand kunt besparen!

Bekijk het aanbod rolstoelauto’s Neem contact met ons op

Daarom kiest u voor Kikkert

 • Een groot aanbod rolstoelauto’s
 • Diverse aanpassingen mogelijk
 • Uitgebreide service op maat
 • 6 maanden garantie
 • Ook voor inruil

Hoe werkt dat, een rolstoelauto leasen?

Een rolstoelauto leasen is eigenlijk hetzelfde als een rolstoelauto aanschaffen op afbetaling, met een aantal extra’s. U gaat een contract aan met de leasemaatschappij, waarin u vastlegt dat u elke maand een bepaald bedrag betaalt voor de afbetaling, verzekering en andere bijkomende kosten. U huurt dus als het ware een rolstoelauto tegen een vast maandbedrag. Aan het einde van het leasecontract bepaalt u zelf of u de auto overkoopt tegen een gereduceerd bedrag, of dat u verdergaat met een nieuw leasecontract en een nieuwe auto.

Waarom zou u een rolstoelauto leasen?

Veel mensen kiezen ervoor om een rolstoelauto te leasen als ze een overzichtelijk maandbedrag willen, waarin alle kosten voor de auto opgenomen zijn. BPM, verzekeringen, onderhoud en reparaties zijn allemaal inbegrepen bij een leasecontract; dat geeft veel overzicht en gemak. Er hoeft alleen nog maar brandstof getankt te worden, verder wordt alles geregeld door de leasemaatschappij. Als uw rolstoelauto nog in goede staat is, betaalt u in verhouding wel erg veel voor zekerheden die eigenlijk niet nodig hebt.

De voordelen van zelf een rolstoelauto aanschaffen

In tegenstelling tot bij een rolstoelauto leasen, zijn er bij een rolstoelauto kopen weinig bijkomende maandelijkse kosten. Uiteraard moet u zelf verzekeringen en onderhoud regelen, maar dit kan vaak veel voordeliger uitpakken dan via een leasecontract. Daarnaast zit u niet langere tijd vast aan een contract: u bepaalt zelf hoe lang uw auto in uw bezit blijft.

 • Uw rolstoelauto direct in eigendom
 • Weinig maandelijkse kosten
 • Voordeliger op de lange termijn
 • Laag tarief wegenbelasting vaak mogelijk
 • Geen contractuele verplichtingen
jan en josé

Mogelijkheden van een grijs kenteken

Waar u bij het leasen van een rolstoelauto het volle pond betaalt aan wegenbelasting (weliswaar in een vast maandbedrag), is er bij aanschaf van een rolstoelauto vaak een regeling mogelijk waarbij u gebruik kunt maken van het lage tarief voor wegenbelasting. We noemen dat ook wel een grijs kenteken. Bij Kikkert Rolstoelauto’s helpen we u graag bij het aanvragen van een grijs kenteken: dat is onderdeel van onze service aan u!

Hulp bij aanvragen laag tarief wegenbelasting

Ons aanbod rolstoelauto’s

Hoewel u bij ons geen rolstoelauto kunt leasen, hebben we wel altijd een aantrekkelijk aanbod rolstoelauto’s te koop. Daarbij kunt u kiezen tussen nieuwe en gebruikte rolstoelauto’s, en modellen die handgeschakeld zijn of automaat. Elke week komen er nieuwe modellen bij in ons aanbod: houd onze site dus in de gaten of contacteer ons voor een specifieke zoekopdracht!

Bekijk ons aanbod rolstoelauto’s Plaats een zoekopdracht

Aangepaste auto kopen? Bekijk ons aanbod!

Klantervaringen

Dit zeggen onze klanten

"Jan, wij zijn zo gelukkig met de auto en we zijn je zeer dankbaar voor de prettige manier van zaken doen."

"Eerlijk en duidelijk. Prettig contact. Een fijne en persoonlijk ervaring in deze tijd."

"Meedenkend bedrijf waar de wens van de klant centraal staat. Bedankt Jan!

Autoaanpassingen

Kiest u voor een rolstoelauto die u direct in eigendom heeft, dan kunnen we ook nog eens diverse aanpassingen voor u verzorgen. De mogelijkheden zijn eindeloos: eigenlijk elke aanpassing die uw auto beter toegankelijk maakt voor mindervaliden, is mogelijk. Hieronder vindt u een greep uit de vele aanpassingen die wij aan uw rolstoelauto kunnen maken. En heeft u een specifieke wens die u niet tussen de standaard mogelijkheden terugvindt? Neem dan contact met ons op, dan doen we ons best om deze alsnog voor u te realiseren.

Meer over onze autoaanpassingen Contact opnemen
 • Oprijplaat/-goot
 • Vastzetsysteem voor rolstoel
 • Driepuntsgordel voor rolstoel
 • Aangepaste brandstoftank
 • Geen contractuele verplichtingen
 • Lier
 • Kofferbaklift
 • Scootmobiellift
 • En nog veel meer!

Mogelijkheden inruil

Bent u na een aantal jaren weer uitgekeken op uw rolstoelauto? Dan ruilt u hem, in tegenstelling tot bij het leasen van een rolstoelauto, met hetzelfde gemak weer in. Wij kunnen u altijd een goede inruilprijs bieden voor uw gebruikte auto. Door een taxatie bij ons in Hoogeveen of op afstand weet u direct waar u aan toe bent; u verkoopt uw rolstoelauto aan een vertrouwd adres.

Meer over inruil en inkoop

Persoonlijk advies

Als u nog twijfelt of een rolstoelauto leasen bij u past, gaan de specialisten van Kikkert graag met u om tafel om de mogelijkheden van een eigen auto te bespreken. We leggen u graag uit wat er mogelijk is voor welk budget, en waar u op moet rekenen aan bijkomende kosten. Ook kunnen we samen met u een inventarisatie maken van de benodigde aanpassingen en de kosten daarvan meeberekenen. Zo hebt u overzicht en duidelijkheid in waar u aan begint!

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Jan & José Kikkert

Wij weten als geen ander wat een rolstoelgebruiker wenst

Vanuit ons verleden als taxi- en touringcar ondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in de wereld van het aangepaste vervoer zijn wij uitstekend in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u altijd een aangepaste auto kopen die dankzij de juiste autoaanpassingen perfect bij uw situatie past.

Lees meer over Kikkert Rolstoelauto’s