Persoonlijk contact staat bij ons voorop! Vragen? Neem contact op.

Pedaalaanpassingen

Heeft u een functionele beperking aan uw rechter been of -voet? Maar wilt u wel zelf in uw auto blijven rijden? Dan plaatsen we eenvoudig een gaspedaal aan de linkerkant. Bestuurders die gewend zijn met rechts gas te geven kunnen nog steeds in uw auto rijden. Het rechterpedaal wordt namelijk alleen gedeactiveerd of ingeklapt wanneer u in uw auto rijdt.

Een gaspedaal links:

 • Maakt rijden met een functionele beperking van uw rechter been of -voet mogelijk
 • Is eenvoudig te installeren en uit te schakelen voor bestuurders met voorkeur voor gaspedaal recht
 • Is alleen mogelijk in een automaat
Neem contact op
opklapbare pedalen maatoplossingen rolstoelauto rolstoelbus

Hoe werkt een gaspedaal aan de linkerkant?

Bij de autoaanpassing waarbij het mogelijk wordt met de linkervoet het gaspedaal te bedienen, wordt het nieuwe gaspedaal gekoppeld met het oorspronkelijke gaspedaal. Zodra u het linker gaspedaal indrukt, wordt eigenlijk het originele gaspedaal bediend. Dit originele pedaal wordt uitgeschakeld en/of ingeklapt, waardoor u deze niet per ongeluk kunt bedienen. Daarnaast heeft u extra ruimte voor uw rechterbeen wanneer u het rechterpedaal inklapt. Er kan nog steeds iemand anders in uw auto rijden die geen gebruik wil maken van het linker pedaal. Het rechterpedaal is namelijk eenvoudig weer geactiveerd of uitgeklapt.

Een linker gaspedaal kan alleen geplaatst worden in een automaat. Dit pedaal wordt namelijk naast het rempedaal geplaatst. In een handgeschakelde auto zit hiervoor het koppelingspedaal in de weg.

Elektrisch gaspedaal links

Meestal is er sprake van een elektrisch linker gaspedaal. Deze schakelt u gemakkelijk in met een knop in uw dashboard. Het rechterpedaal reageert nu automatisch niet meer, mocht u deze per ongeluk indrukken. Alleen wanneer uw rechter gaspedaal elektrisch is, is een elektrisch linker gaspedaal mogelijk.

Mechanisch gaspedaal links

Is uw originele rechter gaspedaal mechanisch, dan kunnen we voordelig een mechanisch linkerpedaal installeren. Het rechter pedaal kunt u eenvoudig inklappen.

Aangepaste auto kopen met gaspedaal links

Bent u nog op zoek naar een nieuwe auto met het gaspedaal aan de linkerkant en eventueel extra autoaanpassingen? Kijk gerust bij ons huidige aanbod. We bieden nieuwe aangepaste auto’s en bussen aan en occasions.

Bekijk ons aanbod aangepaste auto's

Ziet u in ons huidige aanbod een aangepaste auto die aan uw wensen voldoet? Maak dan een afspraak voor een proefrit en passing. Zo kunnen we kijken of de auto daadwerkelijk bij u past en of er eventueel nog extra aanpassingen nodig zijn. In onze aangepaste auto’s en bussen is ook ruimte om rolstoelen te vervoeren. Bij sommige auto’s is dat wel afhankelijk van de afmetingen van de rolstoel. Ook daarom adviseren we een proefrit en passing. Bent u niet in de gelegenheid naar onze locatie in Hoogeveen te komen? Dan komen we met alle plezier bij u thuis langs.

Plan vrijblijvend een proefrit en passing aan huis!

Aangepaste auto kopen? Bekijk ons aanbod!

Klantervaringen

Dit zeggen onze klanten

"Jan, wij zijn zo gelukkig met de auto en we zijn je zeer dankbaar voor de prettige manier van zaken doen."

"Eerlijk en duidelijk. Prettig contact. Een fijne en persoonlijk ervaring in deze tijd."

"Meedenkend bedrijf waar de wens van de klant centraal staat. Bedankt Jan!

Overige autoaanpassingen

Naast het plaatsen van een linker gaspedaal, zijn nog veel meer autoaanpassingen mogelijk. We doen er alles aan om uw auto zo aan te passen dat u er met een veilig gevoel de weg mee op kan. Denk bijvoorbeeld aan een:

 • Oprijplaat/-goot
 • Vastzetsysteem voor rolstoel
 • Driepuntsgordel voor rolstoel
 • Aangepaste brandstoftank
 • Lier
 • Kofferbaklift
 • Scootmobiellift
 • En nog veel meer!
Meer over autoaanpassingen

Over Kikkert Rolstoelauto’s

Wij zijn Jan en José Kikkert. Vanuit ons verleden als taxi- en touringcarondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in deze wereld zijn wij in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u bij ons altijd een auto kopen met autoaanpassingen die perfect bij uw situatie passen, waarmee u veilig en comfortabel de weg op kunt. We maken graag kennis met u in onze vestiging óf op afstand.

Advies op maat

Heeft u vragen het links laten plaatsen van uw gaspedaal, andere autoaanpassingen, ons aanbod of heel iets anders? Neem gerust contact met ons op. We staan nu graag te woord.

Neem contact op

Jan & José Kikkert

Wij weten als geen ander wat een rolstoelgebruiker wenst

Vanuit ons verleden als taxi- en touringcar ondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in de wereld van het aangepaste vervoer zijn wij uitstekend in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u altijd een aangepaste auto kopen die dankzij de juiste autoaanpassingen perfect bij uw situatie past.

Lees meer over Kikkert Rolstoelauto’s