Vandaag een heerlijk dagje

Als je veel verkoopt betekent het dat je ook veel moet inkopen. Vandaag was zo’n dagje.

Na een stevig ontbijt vanochtend zijn we met z’n vieren op pad gegaan om diverse voertuigen te halen en te brengen.

Het eerste adres dat we hebben aangedaan is Nijmegen. Meneer opende de deur en mevrouw zat klaar met een pot verse koffie met een heerlijke zelfgebakken cake. Altijd lekker na zo’n ritje met een aantal files onderweg. Tijdens ons gesprek bij hen aan de keukentafel was het meer dan duidelijk dat meneer het niet meer lukte om zelf op pad te gaan met zijn vrouw in de rolstoelauto, ook meneer was sinds kort namelijk rolstoel gebonden. Dit was voor hen een reden om ons te benaderen met de vraag of wij hun rolstoelauto wilden overnemen. Telefonisch hadden we dit natuurlijk al doorgenomen en een over te nemen prijs afgesproken. Na de koffie hebben meneer en ik samen de rolstoelauto bekeken. Het was een mooie, nette auto en voldeed precies aan hoe meneer deze telefonisch had omschreven. Na de het financieel en administratief afgehandeld te hebben is één van de chauffeurs terug gereden naar Hoogeveen, de plek waar ons bedrijf gevestigd zit.

Vervolgens zijn wij onze weg vervolgd richting Eindhoven. Voor we op plek van bestemming waren hebben we eerst nog genoten van een heerlijke uitsmijter. In een dorpje naast Eindhoven woont een alleenstaande dame en helaas is haar moeder kort geleden overleden. Deze dame vertelde de rolstoelauto altijd gebruikt te hebben om samen met moeders op pad te kunnen. Samen genieten van o.a. dagjes uit en bijvoorbeeld voor het bezoeken van familieleden. Nu moeders is overleden wilde deze dame haar rolstoelauto inruilen en een kleinere auto hiervoor terug, maar het liefst wel één met een iets hogere instap. Deze wensen had zij mij telefonisch doorgegeven 2 weken geleden. Ik ben in die 2 weken op zoek gegaan naar een voor deze dame passende auto. Na foto’s en gegevens te hebben uitgewisseld van de betreffende auto, was mevrouw zo enthousiast dat ze graag de deal wilde sluiten. Zij een mooie, nette Nissan Note, wij de Renault Kangoo. En omdat wij toch richting het zuiden des lands gingen vandaag, hoefde mevrouw niet naar het noorden af te reizen. Onze 2e chauffeur is vanuit Eindhoven teruggekeerd naar Hoogeveen met de rolstoelauto.

Met z’n tweeën zijn wij verder gereisd naar Nuenen. Hier stonden 2 rolstoel aangepaste voertuigen voor ons klaar. Een rolstoelbus en een rolstoelauto. Na een kop koffie gedronken te hebben, is chauffeur nr 3 alweer vlot afgereisd naar Hoogeveen. Ik heb vervolgens de rolstoelauto op de kar gezet en ben, na de financiële administratie afgerond te hebben, ook naar Hoogeveen vertrokken.

Toen ik eind van de middag in Hoogeveen aankwam, hadden mijn vrouw en zoon de eerste 2 voertuigen al door de wasstraat gehaald en de eerste foto’s gemaakt. We namen nog even gezamenlijk door wat er die dag gebeurd was op de zaak en wat ik hierin nog moest ondernemen. Fijn om te zien en te horen dat zij vandaag ervoor hebben gezorgd dat ook op de zaak gewoon alles is doorgegaan. Teamwork!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.