Kikkert Rolstoelauto’s geeft vrijheid terug

Rolstoelauto verkopen of inruilen bij Kikkert Rolstoelauto’s in Hoogeveen

Vanochtend stond er een afspraak gepland. Meneer zou langskomen om een rolstoelauto te komen bekijken. Zijn vrouw is ernstig longpatiënt en niet meer instaat om in en uit een personenauto te stappen, een logische stap is om over te stappen naar een rolstoelauto. Het voordeel van een rolstoelauto is dat mevrouw in de rolstoel kan blijven zitten tijdens de autorit en dat meneer niet steeds de rolstoel in de auto hoeft te tillen. Helaas was het vanochtend ontzettend mistig waardoor meneer de afslag gemist had en helaas aan het zwerven kwam door Hoogeveen.  Na een tijdje belde meneer om te vragen of wij hem naar de zaak wilden leiden. En natuurlijk wilden wij dit. Zo gezegd, zo gedaan.

Na eerst gezamenlijk een kop koffie te hebben gedronken en zijn mistige ervaringen te hebben gedeeld, zijn we de bewuste rolstoelauto gaan bekijken. Vervolgens hebben we de rolstoel van mevrouw uit de auto van meneer gehaald om te bekijken hoe de rolstoel in de rolstoelauto zou passen. Gelukkig paste het allemaal. Vervolgens hebben wij meneer het vastzetsysteem uitgelegd en hebben we gezamenlijk meerdere malen geoefend.

En omdat wij ontzettend goed begrijpen dat het erg lastig is om te onthouden hoe het vastzetsysteem werkt, leveren wij een handleiding bij de aankoop. Een handleiding waarop, middels foto’s, in beeld gebracht wordt hoe de rolstoel vastgezet dient te worden.

Vervolgens zijn we samen met meneer een rondje gaan rijden. Tijdens het rijden hebben we meneer een aantal tips gegeven over hoe te rijden met een roller achterin, zachtjes door de bocht, rustig over een drempel etc.

Bij terugkomst op de zaak was het duidelijk, meneer was verkocht!

Na nog samen een aantal zaken te hebben doorgelopen hebben we de koop definitief gemaakt.

Meneer is met een gelukkig gevoel weer naar Groningen gegaan om daar aan zijn vrouw te kunnen vertellen dat zij er binnenkort weer samen op uit kunnen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.