Laag tarief wegenbelasting

Met een rolstoelauto of -bus kunt u in aanmerking komen voor het laag tarief wegenbelasting. Dit tarief ligt tussen de €15,- en €40,- per maand, wat aanzienlijk lager is dan de reguliere tarieven voor wegenbelasting. Zo kunt u dus een stuk voordeliger gebruik maken van uw rolstoelauto of -bus.

Onze voertuigen voldoen aan de voorwaarden

Vrijwel al onze rolstoelauto’s en rolstoelbussen voldoen aan de voorwaarden die zijn opgesteld door de belastingdienst. Maar u kunt natuurlijk altijd even contact met ons opnemen om te vragen of de auto of bus die u in ons aanbod heeft gezien aan alle voorwaarden voor het laag tarief wegenbelasting voldoet.

Download de voorwaarden voor het lage tarief wegenbelasting

Wij helpen bij de aanvraag!

Het aanvragen van het laag tarief wegenbelasting is nogal een proces. Het is niet onmogelijk ingewikkeld, maar het is wel handig om hier iemand bij te hebben die weet hoe het in elkaar zit. Daarom helpen wij u graag bij de aanvraag! Zo weet u zeker dat het op de juiste manier gebeurt. Lees hieronder in welke stappen het proces verloopt.

Proces laag tarief wegenbelasting aanvragen

    1. Wanneer we het rolstoelvoertuig bij u afleveren of wanneer u het bij ons op komt halen, vullen we samen het aanvraagformulier voor het laag tarief wegenbelasting in. Zorg ervoor dat u dan een doktersverklaring hebt voor degene die rolstoelgebonden is. Een bruikleenovereenkomst van de vaste rolstoel (niet-inklapbare rolstoel) volstaat ook.
    2. Een aantal dagen nadat u uw voertuig in gebruik hebt genomen, ontvangt u automatisch een rekening voor het hoge tarief. Maakt u zich geen zorgen, dit is geautomatiseerd en u ontvangt deze alleen omdat uw aanvraag voor het lage tarief nog niet is verwerkt bij de Belastingdienst.
    3. Na een aantal weken (vaak rond de 2-3 weken) ontvangt u de goedkeuring van de Belastingdienst. In sommige gevallen heeft de Belastingdienst eerst wat meer informatie nodig. Nadat u die eventuele vragen heeft beantwoord zult u weer bericht krijgen met de uiteindelijke goedkeuring van uw aanvraag.
    4. Wanneer u uw aanvraag heeft ingediend ontvangt u een bericht dat de aanvraag ontvangen is. De huidige rekening (voor het hoge tarief) komt in de wacht te staan en u hoeft deze dan ook nog niet te betalen.
Download hier het aanvraagformulier voor meer informatie

Contact

Heeft u vragen over het hele proces? Neem dan gerust eens contact met ons op. Door onze jarenlange ervaring weten wij hoe het werkt en wat er bij de aanvraag van het lage tarief wegenbelasting komt kijken. Natuurlijk beantwoorden we graag al uw vragen hierover.

Neem contact op

Let op: wij zijn geen onderdeel van de Belastingdienst en hebben dus ook geen invloed op hun beslissingen.