Laag tarief wegenbelasting gehandicapten

Als u leeft met een beperking, komt u al genoeg uitdagingen tegen in het leven. Het betalen van een grote som wegenbelasting voor uw rolstoelbus hoort daar gelukkig niet bij. In Nederland kunt u aanspraak maken op het laag tarief wegenbelasting voor gehandicapten – als u uiteraard aan de vereisten voldoet die de Belastingdienst hiervoor stelt. Kikkert Rolstoelauto’s helpt u graag de wegenbelasting voor uw invalide auto berekenen en neemt u het papierwerk uit handen!

Hulp bij aanvraag Meer informatie

Eenvoudig de wegenbelasting voor uw invalide auto berekenen

Hulp bij aanvraag laag tarief wegenbelasting gehandicapten

Overzicht in het aanvraagproces

Een stevige besparing op de belasting voor uw invalide auto

wegenbelasting rolstoelauto

Vrijstelling wegenbelasting gehandicapten

De aanschaf van een rolstoelbus kan een behoorlijke uitgave zijn. Dat weet onze regering gelukkig ook. Om het mensen met een beperking wat gemakkelijker te maken, kunt u daarom onder bepaalde voorwaarden besparen op de wegenbelasting voor uw rolstoelbus. Komt u hiervoor in aanmerking, dan kunt u tot wel honderden euro’s per jaar besparen op de belasting voor uw invalide auto. De aanvraag is dus altijd de moeite waard!

Wegenbelasting invalide auto berekenen

Als het op de belasting op uw invalide auto aankomt, wilt u weten waar u aan toe bent. Het liefst voordat u de wagen aanschaft! Kikkert helpt u daarom graag de wegenbelasting voor uw invalide auto berekenen. We bekijken of u in aanmerking komt voor het laag tarief wegenbelasting gehandicapten, en kunnen dan eenvoudig het jaar- of maandbedrag berekenen dat u kwijt bent aan de belasting voor uw invalide auto. Allemaal onderdeel van onze service aan u!

Wegenbelasting invalide auto berekenen

belasting invalide auto

Teruggaaf BPM bij nieuwe rolstoelvoertuigen

Gaat u een nieuw rolstoelvoertuig aanschaffen? Dan moet u, zoals bij alle nieuwe voertuigen op de Nederlandse weg, BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) betalen. Komt u echter in aanmerking voor het laag tarief wegenbelasting gehandicapten, dan kunt u naast korting op de wegenbelasting voor uw rolstoelbus in veel gevallen ook rekenen op een (gedeeltelijke) teruggaaf van uw BPM. Wel moet u daarvoor een afzonderlijk verzoek voor invullen; Kikkert Rolstoelauto’s helpt u hier ook graag bij.

Wanneer kunt u het laag tarief wegenbelasting gehandicapten aanvragen

Natuurlijk kent de Belastingdienst niet zomaar aan iedereen het gereduceerde tarief wegenbelasting toe. U moet hiervoor aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden voor het aanvragen voor het laag tarief wegenbelasting gehandicapten zijn:

  • Het voertuig staat (mede) op naam van de gehandicapte;
  • De gehandicapte is afhankelijk van de ingerichte bestelauto of -bus voor zijn dagelijks vervoer;
  • Het voertuig wordt alleen gebruikt voor het vervoer van de gehandicapte en inwonende gezinsleden, of voor persoonlijk gebruik van deze personen.

Bekijk alle voorwaarden op de site van de Belastingdienst

Welke rolstoelvoertuigen voldoen aan de voorwaarden?

Vrijwel ons complete aanbod rolstoelbussen voldoet aan de voorwaarden voor de vrijstelling wegenbelasting gehandicapten, die zijn opgesteld door de Belastingdienst. Maar u kunt natuurlijk altijd even contact met ons opnemen om te vragen of de auto of bus die u in ons aanbod heeft gezien aan alle voorwaarden voor het laag tarief wegenbelasting gehandicapten voldoet.

 

Kikkert helpt u met uw aanvraag laag tarief wegenbelasting gehandicapten

De ervaring leert dat het aanvragen van het laag tarief wegenbelasting voor gehandicapten een verwarrend proces kan zijn. Aan welke voorwaarden moet u precies voldoen voor de vrijstelling wegenbelasting gehandicapten, en welke informatie vult u precies in op welk formulier? En, misschien nog wel belangrijker: wat kunt u precies verwachten? Bij Kikkert Rolstoelauto’s ontzorgen we u graag in dit gehele proces.

wegenbelasting rolstoelauto

Wat u zelf kunt
voorbereiden

Gaan we u helpen met de aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting gehandicapten, dan kunt u zelf ook iets voorbereiden om de aanvraag sneller te laten verlopen. De Belastingdienst wil namelijk graag bewijslast zien dat de gehandicapte in kwestie afhankelijk is van het voertuig waarvoor u de vrijstelling wegenbelasting gehandicapten aanvraagt. Dat kunt u bewijzen door middel van:

  • Een doktersverklaring
  • Een bruikleenovereenkomst van een vaste (niet-inklapbare) rolstoel.

Wat kunt u verwachten?

wegenbelasting invalide auto berekenen

Meer weten?

Heeft u vragen over belasting bij een invalide auto, of BPM bij rolstoelvervoer? Wilt u de wegenbelasting voor uw invalide auto berekenen, of meer weten over het aanvragen van lagere wegenbelasting voor uw rolstoelbus? Neem dan gerust eens contact met ons op. Door onze jarenlange ervaring weten wij hoe het werkt en wat er bij de aanvraag van het laag tarief wegenbelasting voor uw rolstoelbus komt kijken. Natuurlijk beantwoorden we graag al uw vragen hierover.

Let op: wij zijn geen onderdeel van de Belastingdienst en hebben dus ook geen invloed op hun beslissingen.

Neem contact op

Jan & José Kikkert

Wij weten als geen ander wat een rolstoelgebruiker wenst

Vanuit ons verleden als taxi- en touringcar ondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in de wereld van het aangepaste vervoer zijn wij uitstekend in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u altijd een aangepaste auto kopen die dankzij de juiste autoaanpassingen perfect bij uw situatie past.

Lees meer over Kikkert Rolstoelauto’s