Interieur aanpassen
Met rolstoel de auto of bus in
Auto besturen vanuit rolstoel
Rolstoel/scootmobiel meenemen
Van rolstoel naar autostoel
Staat de gewenste aanpassing er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!
Als u leeft met een beperking, komt u al genoeg uitdagingen tegen in het leven. Het betalen van een grote som wegenbelasting voor uw rolstoelbus hoort daar gelukkig niet bij. In Nederland kunt u aanspraak maken op het laag tarief wegenbelasting voor gehandicapten – als u uiteraard aan de vereisten voldoet die de Belastingdienst hiervoor stelt. Kikkert Rolstoelauto’s helpt u graag de wegenbelasting voor uw invalide auto berekenen en neemt u het papierwerk uit handen!
De aanschaf van een rolstoelbus kan een behoorlijke uitgave zijn. Dat weet onze regering gelukkig ook. Om het mensen met een beperking wat gemakkelijker te maken, kunt u daarom onder bepaalde voorwaarden besparen op de wegenbelasting voor uw rolstoelbus. Komt u hiervoor in aanmerking, dan kunt u tot wel honderden euro’s per jaar besparen op de belasting voor uw invalide auto. De aanvraag is dus altijd de moeite waard!
Als het op de belasting op uw invalide auto aankomt, wilt u weten waar u aan toe bent. Het liefst voordat u de wagen aanschaft! Kikkert helpt u daarom graag de wegenbelasting voor uw invalide auto berekenen. We bekijken of u in aanmerking komt voor het laag tarief wegenbelasting gehandicapten, en kunnen dan eenvoudig het jaar- of maandbedrag berekenen dat u kwijt bent aan de belasting voor uw invalide auto. Allemaal onderdeel van onze service aan u!
Gaat u een nieuw rolstoelvoertuig aanschaffen? Dan moet u, zoals bij alle nieuwe voertuigen op de Nederlandse weg, BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) betalen. Komt u echter in aanmerking voor het laag tarief wegenbelasting gehandicapten, dan kunt u naast korting op de wegenbelasting voor uw rolstoelbus in veel gevallen ook rekenen op een (gedeeltelijke) teruggaaf van uw BPM. Wel moet u daarvoor een afzonderlijk verzoek voor invullen; Kikkert Rolstoelauto’s helpt u hier ook graag bij.
Natuurlijk kent de Belastingdienst niet zomaar aan iedereen het gereduceerde tarief wegenbelasting toe. U moet hiervoor aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste voorwaarden voor het aanvragen voor het laag tarief wegenbelasting gehandicapten zijn:
Vrijwel ons complete aanbod rolstoelbussen voldoet aan de voorwaarden voor de vrijstelling wegenbelasting gehandicapten, die zijn opgesteld door de Belastingdienst. Maar u kunt natuurlijk altijd even contact met ons opnemen om te vragen of de auto of bus die u in ons aanbod heeft gezien aan alle voorwaarden voor het laag tarief wegenbelasting gehandicapten voldoet.
De ervaring leert dat het aanvragen van het laag tarief wegenbelasting voor gehandicapten een verwarrend proces kan zijn. Aan welke voorwaarden moet u precies voldoen voor de vrijstelling wegenbelasting gehandicapten, en welke informatie vult u precies in op welk formulier? En, misschien nog wel belangrijker: wat kunt u precies verwachten? Bij Kikkert Rolstoelauto’s ontzorgen we u graag in dit gehele proces.
Gaan we u helpen met de aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting gehandicapten, dan kunt u zelf ook iets voorbereiden om de aanvraag sneller te laten verlopen. De Belastingdienst wil namelijk graag bewijslast zien dat de gehandicapte in kwestie afhankelijk is van het voertuig waarvoor u de vrijstelling wegenbelasting gehandicapten aanvraagt. Dat kunt u bewijzen door middel van:
Wanneer we het rolstoelvoertuig bij u afleveren (of wanneer u het bij ons op komt halen), vullen we samen het aanvraagformulier voor het laag tarief wegenbelasting gehandicapten in. Zorg ervoor dat u de gevraagde bewijslast (doktersverklaring of bruikleenovereenkomst rolstoel) dan bij de hand hebt.
Een aantal dagen nadat u uw voertuig in gebruik hebt genomen, ontvangt u automatisch een rekening voor het hoge tarief wegenbelasting. Maakt u zich geen zorgen: dit is geautomatiseerd. U ontvangt deze rekening alleen omdat uw aanvraag voor het lage tarief nog niet is verwerkt bij de Belastingdienst.
Na een aantal weken (vaak 2-3 weken) ontvangt u de vrijstelling wegenbelasting gehandicapten van de Belastingdienst. In sommige gevallen heeft de Belastingdienst eerst wat meer informatie nodig. Nadat u die eventuele vragen heeft beantwoord zult u opnieuw bericht krijgen, dit keer met de goedkeuring van uw aanvraag.
Wanneer u uw aanvraag heeft ingediend, ontvangt u een bericht dat de aanvraag ontvangen is. De huidige rekening (voor het hoge tarief) komt in de wacht te staan en u hoeft deze dan ook nog niet te betalen.
Verzoek motorrijtuigenbelasting bestelautotarief voor gehandicapten
Verzoek om teruggaaf BPM – Gehandicaptenregeling (alleen bij nieuwe rolstoelvoertuigen)
Heeft u vragen over belasting bij een invalide auto, of BPM bij rolstoelvervoer? Wilt u de wegenbelasting voor uw invalide auto berekenen, of meer weten over het aanvragen van lagere wegenbelasting voor uw rolstoelbus? Neem dan gerust eens contact met ons op. Door onze jarenlange ervaring weten wij hoe het werkt en wat er bij de aanvraag van het laag tarief wegenbelasting voor uw rolstoelbus komt kijken. Natuurlijk beantwoorden we graag al uw vragen hierover.
Let op: wij zijn geen onderdeel van de Belastingdienst en hebben dus ook geen invloed op hun beslissingen.
Vanuit ons verleden als taxi- en touringcar ondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in de wereld van het aangepaste vervoer zijn wij uitstekend in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u altijd een aangepaste auto kopen die dankzij de juiste autoaanpassingen perfect bij uw situatie past.
Lees meer over Kikkert Rolstoelauto’s