Handgas & -rem

Heeft u niet voldoende kracht in uw benen of voeten om normale pedalen te bedienen, of heeft u helemaal geen beenfunctie? Dan kan de installatie van handgas en een handbedrijfsrem dé oplossing zijn om zelf achter het stuur plaats te kunnen nemen. U behoudt uw mobiliteit en kunt weer zelfstandig de weg op! Kikkert verzorgt graag de installatie van handgas en een handbedrijfsrem voor u.

Handbediening auto installeren meer informatie

Een auto met handbediening: hoe werkt dat?

Een auto met handbediening maakt het mogelijk om zelf te rijden, ook als u niet (goed) gebruik kunt maken van uw benen of voeten. In een auto met handbediening vindt u twee elementen voor de handbediening van uw auto: handgas, en een handbedrijfsrem. De combinatie van deze twee zorgt voor een moeiteloze handbediening van uw auto.

Handgas

Door de installatie van handgas kunt u voortaan gas geven met uw handen, in plaats van met een voetpedaal. Dit praktische ringvormige element wordt in het verlengde van uw stuur geplaatst, waardoor u het eenvoudig naar u toe kunt trekken om gas te geven.

Handbedrijfsrem (HBR)

Om af te remmen, kunt u in een auto met handbediening gebruik maken van een handbedrijfsrem, ook wel afgekort als HBR. Dit is een pook aan de zijkant van uw stuur, die u van zich af duwt om te remmen.

Inklapbare pedalen voor tweede bestuurder

Rijdt er regelmatig iemand die wél gebruik wil maken van traditionele voetpedalen? Geen probleem. We kunnen de normale pedalen inklapbaar maken, waardoor u ze makkelijk wegklapt als ze niet gebruikt worden, en weer uitklapt als de bestuurder wisselt. Het ene moment werkt u met handgas en handbedrijfsrem, en het andere weer met de traditionele pedalen. Zo stemt u de bediening van uw auto moeiteloos af op de bestuurder van dat moment!

Mag ik een auto met handbediening besturen?

Of u een auto met handbediening mag besturen, is afhankelijk van uw keuring door het CBR. U kunt zich daar laten keuren aan de hand van een gezondheidsverklaring, en daarop een aangepast rijbewijs aanvragen. Hierop zal het CBR aantekeningen maken over de voorwaarden waaronder u mag rijden. Dit kan onder meer het gebruik van handgas en een handbedrijfsrem inhouden.

meer informatie
Klantervaringen

Ervaring installatie handgas & handrem

Met rolstoel en al achter het stuur?

Ook dit is mogelijk. De installatie van handgas en handbedrijfsrem alleen is dan niet afdoende. We verwijderen dan ook de normale stoel uit de auto, en zorgen voor een plateau of ander vastzetsysteem waarmee uw rolstoel veilig aan de bodem verankerd wordt. Uiteraard zorgen we dan ook voor handbediening in uw auto. We noemen een dergelijke installatie een zelfrijder.

meer over een zelfrijder

Kosten auto ombouwen naar handbediening

Wat de kosten van een auto ombouwen naar handbediening zijn, hangt af van de auto en van de wensen die er zijn. Graag bespreken wij uw wensen en de beperkingen die u hierbij ervaart. Aan de hand hiervan stellen we een ombouwplan op, waarin we de kosten voor uw auto ombouwen naar handbediening ook nauwkeurig kunnen specificeren.

Afspraak maken

Vergoeding auto aanpassingen

Laat u handbediening in uw auto installeren, dan is het mogelijk dat u hiervoor een tegemoetkoming kunt krijgen. Zo vallen de kosten voor een auto ombouwen naar handbediening wellicht wel mee voor u! Waar u zich kunt melden voor een vergoeding, hangt af van hoe u de auto gaat gebruiken.

  • Privé-gebruik > bij het Wmo-loket van uw gemeente
  • Werk of opleiding > bij het UWV

Auto met handgas en HBR proberen

Bent u gekeurd voor een auto met handbediening, maar wilt u er graag eentje uitproberen voordat u aanpassingen aan uw auto laat maken? In onze showroom is altijd een model met handgas en handbedrijfsrem beschikbaar, waarmee u gerust een proefrit kunt maken! Zo kunt u direct ervaren hoe een auto met handgas en handrem werkt. Maak gerust een afspraak voor een proefrit!

Maak een afspraak

Meer weten over handgas en handrem

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een auto met handgas en handbedrijfsrem? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team informeert u graag over de verschillende opties die er zijn voor uw auto of bus.

Neem contact op