Bodemverlaging

Veilig plaatsnemen in uw auto of bus met een rolstoel of scootmobiel? Makkelijk in- en uit rijden, zonder dat er een stevige helling genomen hoeft te worden? Dan kan een bodemverlaging een uitkomst zijn. Kikkert realiseert voor u een professionele bodemverlaging in uiteenlopende voertuigen, en adviseert u graag over de mogelijkheden van een bijbehorend knielsysteem.

Bodemverlaging inplannen meer informatie

Ideaal voor scootmobiel- of rolstoelgebruiker

Gaat u voor een bodemverlaging, dan creëert u meer ruimte binnen in uw auto of bus, zonder dat er een verhoogd dak nodig is. Het is een essentiële aanpassing als een rolstoelgebruiker in zijn eigen hulpmiddel het voertuig wil betreden. En ook een scootmobiel vervoeren wordt een stuk eenvoudiger. De bestaande bodem wordt enkele tientallen centimeters lager geplaatst, waardoor het hulpmiddel op een veel logischere hoogte in de auto of bus staat.

Standaard accessoires bij een bodemverlaging

Een bodemverlaging is natuurlijk pas klaar voor gebruik als u veilig met een rolstoel of scootmobiel uw auto of bus in en uit kunt rijden, en uw hulpmiddel tijdens het vervoer niet kan verschuiven. Daarom installeren we bij een bodemverlaging standaard een aantal accessoires, die het gebruik van uw voertuig veilig en conform veiligheidsvoorschriften maken. Denk daarbij aan een oprijplaat en een vastzetsysteem.

Knielsysteem ook mogelijk

Een mooie aanvulling is om uw bodemverlaging uit te breiden met een knielsysteem. Dit is een hydraulisch systeem, dat u de mogelijkheid geeft om de achterkant van de auto of bus nog verder naar de grond te laten zakken. Ook dit knielsysteem installeren we graag voor u.

De voordelen van een bodemverlaging in combinatie met een knielsysteem zijn:

“Wat een genot en ruimte!”

Wij hebben naar alle tevredenheid onze bus aan laten passen bij Kikkert Rolstoelauto’s. Wij hebben een dochter die rolstoelafhankelijk is. Onze keuze is gevallen op een bus met bodemverlaging. Dit hadden we achteraf bij de aanschaf van onze eerste bus al moeten doen. Wat een genot en wat een ruimte! Zeer makkelijk in gebruik en een mooie hoogte. Onze dochter is nu 12 jaar en een volwassene past er ook ruimschoots in.

– Familie Schonewille

Professionele installatie met gecertificeerde kit

Realiseren wij voor u een bodemverlaging, dan kunt u erop rekenen dat dit op een vakkundige manier gebeurt. Wij werken uitsluitend met goedgekeurde installatiekits, die conform alle wetten en regelgeving zijn op het gebied van veiligheid. Zo creëren we voor u een auto of bus waarmee u veilig op pad kunt!

Uw voertuig inrichten op uw wensen

Naast een bodemverlaging zijn er nog veel meer aanpassingen mogelijk, die uw mobiliteit kunnen verbeteren. Bekijk de verschillende mogelijkheden op onze website, of neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. We kunnen u uitstekend adviseren: wie weet is er nog meer mogelijk dan u dacht!

Bekijk alle maatoplossingen Neem contact op