Auto pedalen aanpassen

Heeft u een functionele beperking aan uw been of voet? Wij kunnen uw auto pedalen aanpassen, zodat u zelfstandig kunt blijven rijden. Denk aan een gaspedaal links, kniegas, het inkorten van de pedalen of andere manieren om de pedalen beter bereikbaar te maken.

Vraag naar de mogelijkheden

Zelfstandig de weg op

De meeste mensen voor wie wij de auto pedalen aanpassen, worden in het dagelijks leven gehinderd door een beperking aan hun voeten of benen. Met de standaard besturing van hun auto kunnen ze niet langer uit de voeten. Wij kunnen de auto pedalen echter zo aanpassen, dat ze weer veilig achter het stuur kunnen plaatsnemen. Het is dé manier om weer zelfstandig de weg op te kunnen met een beperking!

auto pedalen aanpassen

Alleen mogelijk bij een automaat

Alleen bij een automatisch geschakelde auto kunnen wij auto pedalen aanpassen. Met een handgeschakelde auto is de besturing te complex om met een beperkte set pedalen de auto te besturen. Omdat u bij een automaat alleen een gaspedaal en een rempedaal nodig heeft, kunnen we bij dit type auto makkelijker pedalen op maat verzorgen!

Meest uitgevoerde aanpassingen

Benieuwd naar de mogelijkheden van uw auto pedalen aanpassen? We geven u graag een overzicht van de meest uitgevoerde aanpassingen in onze werkplaats.

Een beperking aan uw rechterbeen of -voet, waardoor u niet op rechts gas kunt geven? We kunnen uw gaspedaal links plaatsen, waardoor u voortaan met uw linkervoet gas kunt geven. De bestaande rechterpedaal kan inklapbaar worden gemaakt, waardoor u deze niet per ongeluk kunt indrukken.

Heeft u niet veel kracht in uw rechterbeen, of kunt u uw rempedaal moeilijk bereiken? Dan kan een aangepast rempedaal uitkomst bieden. We plaatsen dan een voetslof op maat in een comfortabele hoek op uw rempedaal, waarmee u meer grip krijgt en remmen u voortaan aanzienlijk minder moeite kost. Deze optie voeren we vaak uit in combinatie met kniegas.

Biedt een gaspedaal links voor u niet de juiste oplossing? Dan kunnen we ook de mogelijkheden van kniegas verkennen. Dit is een pedaal dat naast de knie van uw functionele been geplaatst wordt: door uw been naar buiten te draaien, kunt u nu gas geven.

Heeft u door uw beperking moeite om bij de pedalen van uw auto te komen? Dan kunnen we ze ook dichter bij uw stoel plaatsen! Dit is ideaal voor mensen met amputaties of met zeer korte benen. Natuurlijk kunnen we ook kijken naar de positie van uw stoel, om het bedieningsgemak optimaal voor u te maken.

Andere manieren van auto pedalen aanpassen

Wilt u uw auto pedalen op een andere manier laten aanpassen, maar ziet u deze optie niet staan? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Onze specialisten zijn goed op de hoogte van geldende wet- en regelgeving en kunnen u precies vertellen wat er wel en niet mogelijk is in uw situatie.

Makkelijk van bestuurder wisselen

Als we auto pedalen aanpassen in een bestaande auto, zorgen we er altijd voor dat een bestuurder zonder beperking ook gemakkelijk achter het stuur kan plaatsnemen. Waar mogelijk zorgen we voor inklapbare pedalen, die weggeklapt kunnen worden als ze niet gebruikt worden. Dit geldt zowel voor de extra geplaatste pedalen, als voor de originele pedalen die mogelijk in de weg kunnen zitten.

Met uw handen de auto besturen?

Als u helemaal geen functie in uw benen of voeten heeft, is het onder bepaalde omstandigheden toch mogelijk om zelf te blijven rijden. Er bestaan namelijk ook mogelijkheden om met uw handen de auto te besturen. En wilt u met een rolstoel achter het stuur plaatsnemen? Dat is na een keuring ook mogelijk! We noemen dit een zelfrijder.

Handgas en handrem zelfrijder

Laat u adviseren

In onze jaren in het vak hebben we voor veel klanten hun auto pedalen mogen aanpassen, en hebben we veel blije klanten weer de weg op zien gaan. Onze ervaring maakt dat we u uitstekend kunnen adviseren over de mogelijkheden in uw situatie. Benieuwd of we u met uw beperking weer de weg op kunnen helpen? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek!

neem contact op

Jan & José Kikkert

Wij weten als geen ander wat een rolstoelgebruiker wenst

Vanuit ons verleden als taxi- en touringcar ondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in de wereld van het aangepaste vervoer zijn wij uitstekend in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u altijd een aangepaste auto kopen die dankzij de juiste autoaanpassingen perfect bij uw situatie past.

Lees meer over Kikkert Rolstoelauto’s