Of u nu met een rolstoel, scootmobiel of ander hulpmiddel reist: met de juiste auto aanpassingen is van A naar B komen een stuk eenvoudiger! Wij kunnen tal van aanpassingen voor u verzorgen, waarmee de auto makkelijker te betreden is. De rit wordt automatisch een stuk aangenamer. Kies voor auto aanpassingen voor een rolstoel aan uw bestaande auto, of laat een nieuwe auto of occasion uit ons assortiment voor u op maat maken.

 • Uniek maatwerk
 • In nieuwe of bestaande auto
 • Uw auto of bus op maat voor u gemaakt
 • Professioneel advies
rolstoellift
kofferbaklift, takellift
rolstoelbus automaat

Veilig en goed toegankelijk vervoer voor iedereen

Onze auto aanpassingen bieden iedereen de mogelijkheid om op eigen gelegenheid van A naar B te gaan. Zelf weer bepalen waar u wanneer heen wilt gaan: wat een luxe! Met de juiste auto aanpassing kunt u uw voertuig gemakkelijk betreden, en op de plek plaatsnemen die u wilt. Auto aanpassingen voor gehandicapten draaien wij onze hand niet voor om. En met hulpmiddelen als een rolstoel aan boord zijn functionaliteiten als vastzetsystemen extra belangrijk. Veiligheid voorop!

Auto aanpassingen gehandicapten

Met de juiste auto aanpassingen komt iedereen makkelijk in en uit de auto: gezinsleden met én zonder beperking. Auto aanpassingen zijn voor gehandicapten vaak dé manier om hun mobiliteit terug te krijgen: in een normale auto kunnen ze simpelweg niet plaatsnemen. Auto aanpassingen voor gehandicapten zijn er dan ook vaak op gericht om hen, inclusief hun hulpmiddel, makkelijk in en uit het voertuig te krijgen. Veilig en comfortabel vervoer, met gemak en comfort: daar gaan we voor bij auto aanpassingen voor gehandicapten!

De meest uitgevoerde auto aanpassingen

Bodemverlaging

Makkelijk naar binnen rijden, en het zicht naar buiten goed behouden? Een bodemverlaging maakt het mogelijk. Een auto aanpassing die makkelijk aan te brengen is bij verschillende bestelauto’s en -bussen!

Kofferbaklift

Eenvoudig uw rolstoel of hulpmiddel de wagen in laten takelen? Met een kofferbaklift wordt het een stuk gemakkelijker. Onze vaak op afstand bestuurbare lieren en plateau’s helpen u veilig op weg.

Lees meer

Oprijplaat

Een oprijplaat is een uiterst functionele auto aanpassing voor rolstoelgebruikers: u overbrugt het hoogteverschil tussen de grond en de bodem van uw auto of bus en rijdt moeiteloos naar binnen. Na gebruik klapt u de oprijplaat weer eenvoudig in en kunt u op pad!

Lees meer

Verzorgtafel

Reist u regelmatig met iemand die onderweg verzorging nodig heeft? Dan kan een verzorgtafel in laten bouwen een enorme uitkomst bieden. De verzorgtafel kan ook dienen als een bed achterin.

Lees meer

Auto aanpassingen voor zelfstandig rijden

Wilt u graag zelf achter het stuur plaatsnemen met een beperking? Ook daar zijn tal van auto aanpassingen voor te realiseren. Laat uw rijvaardigheid wel eerst testen door het CBR. Met de juiste ondersteuning kunt u weer veilig zelfstandig de weg op!

Zelfrijder

Met een zelfrijder kunt u zelf, in uw rolstoel, plaatsnemen achter het stuur. De stoel wordt verwijderd en vervangen door een vastzetsysteem voor uw rolstoel; daarnaast kunnen er uiteraard aanpassingen gemaakt worden aan de bediening.

Lees meer

Gaspedaal links plaatsen

Heeft u een beperking aan uw rechterbeen of -voet? Dan kunnen we in iedere automaat ook een gaspedaal aan de linkerkant bijplaatsen. Met deze auto aanpassing kunt u toch zelfstandig rijden!

Lees meer

Andere auto aanpassingen

Komt u in het bovenstaande aanbod niet de auto aanpassing tegen die u voor ogen had? Geen zorgen. Er zoveel mogelijk op het gebied van auto aanpassingen! Een kleine impressie van de overige mogelijkheden vindt u hieronder. En voor een advies op maat kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen!

Comfort

 • Stoelverwarming inbouwen
 • Schuim aanpassen
 • Armleuning monteren
 • Standkachel inbouwen

Bediening

 • Menox
 • Pedalen aanpassen
 • Handbedrijfsrem
 • Handsegmentgas
 • Handrem elektrisch maken
 • Dubbele bediening (rijscholen)

Veiligheid

 • Driepuntsgordel voor rolstoel
 • Verschillende rolstoel vastzetsystemen

Toegankelijkheid

 • Lier
 • Draaischijf
 • Stoelslede verlengen
 • Bruggetje
 • Aangepaste brandstoftank
 • Diverse typen liften

Auto aanpassingen rolstoel en andere hulpmiddelen

In onze ervaring worden de meeste auto aanpassingen voor een rolstoel gemaakt. Maar ook als u gebruik maakt van andere hulpmiddelen zoals een scootmobiel, een rollator of een inklapbare rolstoel, kunnen we auto aanpassingen voor u realiseren waarmee het leven een stuk eenvoudiger wordt! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een takellift, waarmee u uw hulpmiddel eenvoudig in en uit de auto kunt laden. We realiseren niet alleen auto aanpassingen voor een rolstoel, ook met andere hulpmiddelen kunnen we u op weg helpen!

Vergoeding auto aanpassingen

Wat veel mensen niet weten, is dat u vaak een vergoeding kunt krijgen voor het laten maken van auto aanpassingen. Waar u daarvoor terecht kunt? Dat ligt eraan waar u de auto in het dagelijks leven voor gebruikt. In Nederland zijn er twee verschillende mogelijkheden. Ons land vergoedt auto aanpassingen vanuit de Wmo of vanuit het UWV.

Auto aanpassingen UWV

Gebruikt u uw auto voor uw werk of opleiding? Dan kunt u aanspraak maken op een vergoeding voor uw auto aanpassingen bij het UWV. Dit kan ook als u verder geen uitkering ontvangt van het UWV!

Auto aanpassingen Wmo

Maakt u privé gebruik van uw voertuig? Dan kunt u een vergoeding aanvragen voor uw auto aanpassingen vanuit de Wmo. Met de Wet maatschappelijke ondersteuning biedt de gemeente waarin u woont ook ondersteuning voor mensen met een ziekte of beperking. Voor een vergoeding voor auto aanpassingen vanuit de Wmo kunt u zich melden bij de gemeente.

Meer weten?

Neem contact op

Benieuwd naar alle mogelijkheden qua auto aanpassingen voor een rolstoel of andere hulpmiddelen? Meer weten over de vergoeding van auto aanpassingen vanuit de Wmo of vanuit het UWV? Neem dan contact met ons op! Wij kunnen u er alles over vertellen en staan u graag te woord.

Auto aanpassingen bij u in de buurt

Almere, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delfzijl, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Haarlem, Hoogeveen, Leeuwarden, Maastricht, Meppel, Nijmegen, Tilburg, Utrecht, Zwolle

Jan & José Kikkert

Wij weten als geen ander wat een rolstoelgebruiker wenst

Vanuit ons verleden als taxi- en touringcar ondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in de wereld van het aangepaste vervoer zijn wij uitstekend in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u altijd een aangepaste auto kopen die dankzij de juiste autoaanpassingen perfect bij uw situatie past.

Lees meer over Kikkert Rolstoelauto’s