Persoonlijk contact staat bij ons voorop! Vragen? Neem contact op.

Aangepaste auto

Kikkert Rolstoelauto’s is specialist in de aan- en verkoop van gebruikte aangepaste rolstoelauto’s en rolstoelbussen. Wij zijn hét adres om zowel particulier als zakelijk een aangepaste auto te kopen. Dus ook wanneer u een zorginstelling of instantie bent, voorzien wij u van aangepaste auto’s op maat.

Naast aangepaste auto occasions kunt u bij ons ook nieuwe aangepaste auto’s kopen. Waar u dus ook naar op zoek bent, een gebruikt of een nieuw voertuig, een auto of een bus: u vindt het bij Kikkert Rolstoelauto’s. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk direct ons aanbod aangepaste auto’s.

Bekijk ons aanbod

Wat is een aangepaste auto?

Een aangepaste auto is een auto waaraan aanpassingen worden gedaan, die het voertuig rolstoelvriendelijk maken. We noemen dit ook wel autoaanpassingen in een ‘rolstoelauto’ of in de volksmond ‘minder- of invalide auto’. Achterin de auto maken we ruimte voor een rolstoel en we voorzien het voertuig van specifieke toepassingen als bijvoorbeeld een oprijplaat of een rolstoellift. Zo wordt de auto makkelijk toegankelijk voor iemand in een rolstoel.

Oprijplaat

Een oprijplaat is één van de autoaanpassingen die veel gebruik wordt. Dit maakt het nog makkelijker om een rolstoel te vervoeren. Onze oprijplaten zijn los in de kofferbak van uw rolstoel auto of -bus te vervoeren en ook voor andere doeleinden te gebruiken, zoals een opstapje of drempel.

Lees meer over oprijplaten

Kofferbaklift

Een alternatief voor de oprijplaat is een kofferbaklift. Heeft u moeite om de rolstoel in uw rolstoel auto of -bus te krijgen, bijvoorbeeld omdat u niet lang kunt staan, of niet zwaar kunt tillen? Laat dan uw aangepaste auto met kofferbaklift uitrusten.

Lees meer over kofferbakliften

Overige autoaanpassingen

Naast een oprijplaat en kofferbaklift zijn er nog veel meer autoaanpassingen mogelijk. Hierdoor kunt u altijd de aangepaste auto kopen die perfect op uw wensen aansluit. Denk bijvoorbeeld aan de volgende autoaanpassingen:

 • Draaibare stoel
 • Handgas / Handrem
 • Bodemverlaging
 • Lier
Lees meer over autoaanpassingen

Maatoplossingen

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan op rolstoel aangepaste auto’s. Deze auto’s zijn ‘kant-en-klaar’. Na aankoop kunt u hiermee direct naar huis rijden. Heeft u een nieuwe aangepaste auto of occasion gezien die voldoet aan veel van uw wensen, maar waar nog enkele specifieke toepassingen in missen? In dat geval passen wij de auto verder naar wens voor u aan. Zo voorzien we u altijd in uw behoefte.

Lees meer over onze maatoplossingen

Zekerheden bij Kikkert Rolstoelauto’s

Een aangepaste auto kopen doet u bij Kikkert Rolstoelauto’s! Waarom? U kunt altijd op de volgende voordelen rekenen:

 • Persoonlijke benadering
 • Vakkennis
 • Passing op locatie
 • Scherpe tarieven
 • Goede inruilprijs
 • Standaard 6 maanden garantie
 • Ook betrouwbare aangepaste auto occasions

Plan vrijblijvend een proefrit en passing aan huis!

Aangepaste auto kopen? Bekijk ons aanbod!

Klantervaringen

Dit zeggen onze klanten

"Jan, wij zijn zo gelukkig met de auto en we zijn je zeer dankbaar voor de prettige manier van zaken doen."

"Eerlijk en duidelijk. Prettig contact. Een fijne en persoonlijk ervaring in deze tijd."

"Meedenkend bedrijf waar de wens van de klant centraal staat. Bedankt Jan!

Services

Aan- en verkoop van aangepaste auto’s

Wij zijn gespecialiseerd in zowel de aankoop als verkoop van aangepaste auto’s. Dus wilt u uw eigen aangepaste auto verkopen? Wij nemen deze graag van u over of helpen u bij de eventuele bemiddeling hiervan.

Lees meer over inkoop rolstoelauto’s >

Taxatie voertuig

Wanneer u uw aangepaste auto wilt verkopen, moet deze eerst getaxeerd worden. Om de taxatie zo goed mogelijk uit te voeren kunt u ons het best bezoeken in Hoogeveen. Is dit niet mogelijk? Vraag dan een taxatieformulier aan.

Neem contact op voor afspraak of taxatieformulier >

Advies op maat

Zorgeloos rijden, dat is waar wij voor staan. Wij willen u dan ook altijd voorzien van advies op maat. Dankzij onze ervaring kennen we alle mogelijkheden. Zo zorgen wij dat u altijd de beste oplossing krijgt voor uw situatie.

Neem contact op om u te laten adviseren >

Maatoplossingen

Wij bieden maatoplossingen. Op deze manier brengen wij ons deskundige advies op maat en uw specifieke wensen samen tot een optimale oplossing. We doen dit altijd met als doel dat u zorgeloos de weg op kunt.

Lees meer over onze maatoplossingen >

Proefrit en passing aan huis

Bent u geïnteresseerd in een van onze aangepaste auto’s, maar wordt het lastig om ons te bezoeken? Dit is voor ons geen probleem. Wij komen graag, met de aangepaste auto die u wilt kopen, bij u thuis langs voor een passing en een proefrit.

Lees meer over proefrit en passing aan huis >

Zoekopdracht naar gewenste aangepaste auto

Het kan voorkomen dat we het voertuig dat u zoekt momenteel niet aanbieden. In dat geval gaan wij graag samen met u op zoek naar de aangepaste auto voor bijvoorbeeld een rolstoel, die het beste bij uw situatie past. In bijna alle gevallen vinden we, dankzij ons grote netwerk, alsnog de auto die u zocht.

Plaats een auto zoekopdracht >

Garantie en servicemogelijkheden

Om extra zekerheid in te bouwen kunt u gebruik maken van diverse garantie- en servicemogelijkheden. Door een GGG Garantie overeenkomst af te sluiten voorkomt u onverwachte, hoge reparatiekosten. Standaard heeft u bij ons 6 maanden garantie.

Lees meer over onze garantie en servicemogelijkheden >

Laag tarief wegenbelasting 

Als persoon met een handicap en/of rolstoelgebruiker kunt u in aanmerking komen voor een laag tarief wegenbelasting. Gaat u een aangepaste auto bij ons kopen? Dan helpen wij u bij de aanvraag hiervan. Zo zorgen wij ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.

Lees meer over laag tarief wegenbelasting >

aangepaste auto kopen bij Kikkert Rolstoelauto’s

Veelgestelde vragen

Vraag & antwoord

Welke aanpassingen zijn er allemaal mogelijk aan mijn rolstoelauto?

Wilt u specifieke aanpassingen aan uw voertuig doorvoeren? Dan is dit in bijna alle gevallen op aanvraag mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een oprijplaat, vastzetsysteem en driepuntsgordel voor rolstoel, verlaging van de bodem een aangepaste brandstoftank en nog veel meer.

Heeft u andere specifieke wensen? Informeer dan even bij ons naar de mogelijkheden.

Lees meer over onze mogelijke autoaanpassingen >

Nemen jullie ook aangepaste auto’s over?

Jazeker, wij doen ook de inkoop van aangepaste auto’s. Voorafgaand aan een eventuele overname doen wij altijd een nauwkeurige taxatie van het voertuig. Om dit zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren kunt u het beste even een bezoek brengen aan onze locatie in Hoogeveen. Is dit niet mogelijk? Dan doet u dit eenvoudig via het taxatie formulier dat u bij ons opvraagt. Als u hiervan gebruik maakt proberen wij aan de hand van het ingevulde formulier het voertuig zo goed mogelijk te taxeren.

Lees meer over overname aangepaste auto’s >

Kan ik ook aangepaste auto occasion kopen bij Kikkert Rolstoelauto’s?

Zeker. We zijn gespecialiseerd in de verkoop van aangepaste auto occasions. Zo bieden wij veel verschillende occasions aan die direct klaar zijn voor gebruik. Heeft u een specifiek voertuig op het oog, maar wilt u deze graag nog laten aanpassen? Ook dat is geen probleem voor ons als het om aangepaste auto occasions gaat.

Bekijk ons aanbod rolstoelauto en -bus occasions >

Kunnen jullie mij helpen bij het vinden van een aangepast voertuig op maat?

Ja, dat kunnen wij! Rolstoelauto’s Kikkert is hierin uniek. Als we uw gewenste voertuig niet op voorraad hebben, gaan wij hier samen met u naar op zoek. Door onze jarenlange ervaring in de wereld van de aangepaste auto’s hebben wij een enorm netwerk opgebouwd. Met behulp van ons netwerk kunnen wij in nagenoeg alle gevallen alsnog uw gewenste auto vinden.

Plaats een zoekopdracht >

Kan ik bij jullie een proefrit maken?

Ja, dat is uiteraard mogelijk. Gaat u een aangepaste auto kopen? Dan raden we u altijd aan, naast een proefrit te maken, een passing te doen. Niet elk type rolstoel is namelijk geschikt voor elke ombouw. Dit kunt u bij ons in Hoogeveen doen, maar wij snappen ook dat dit niet altijd mogelijk is. In dat geval komen wij gewoon met het voertuig bij u langs. Zo kunt u thuis een passing doen en in alle rust een proefrit maken.

Kan ik een scootmobiel vervoeren in een aangepaste auto?

Ja, het vervoeren van een scootmobiel in een aangepaste auto is zeker mogelijk. De Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW) heeft wel bepaald dat het niet toegestaan is om zelf in de scootmobiel plaats te nemen tijdens het rijden, omdat de scootmobiel geen volwaardige vervanger is van een autostoel. Een rolstoel wordt wel gezien als volwaardige vervanger. Het is dus wel mogelijk om in een rolstoel te blijven zitten tijdens het autorijden.

Lees meer over scootmobiel auto’s >

Is het mogelijk om als rolstoelgebruiker zelf in de auto te rijden?

Ja, dit is mogelijk! We voorzien uw aangepaste auto dan bijvoorbeeld van handgas en handrem!

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >

Jan & José Kikkert

Wij weten als geen ander wat een rolstoelgebruiker wenst

Vanuit ons verleden als taxi- en touringcar ondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in de wereld van het aangepaste vervoer zijn wij uitstekend in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u altijd een aangepaste auto kopen die dankzij de juiste autoaanpassingen perfect bij uw situatie past.

Lees meer over Kikkert Rolstoelauto’s