Persoonlijk contact staat bij ons voorop! Vragen? Neem contact op.

Aangepaste auto

Kikkert Rolstoelauto’s is specialist in aan- en verkoop van gebruikte aangepaste rolstoelauto’s en rolstoelbussen. Wij zijn hét adres om zowel particulier als zakelijk een aangepaste auto te kopen. Dus ook wanneer u een zorginstelling of instantie bent voorzien wij u van aangepaste auto’s op maat.

Naast aangepaste occasions kunt u bij ons ook nieuwe aangepaste auto’s kopen. Waar u dus ook naar op zoek bent, een gebruikt of een nieuw voertuig, een auto of een bus: u vindt het bij Kikkert Rolstoelauto’s. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of bekijk direct ons aanbod aangepaste auto’s.

Bekijk ons aanbod aangepaste auto's

Wat is een aangepaste auto?

Een aangepaste auto is een auto waaraan aanpassingen worden gedaan, die het voertuig rolstoelvriendelijk maken. We noemen dit ook wel autoaanpassingen in een ‘rolstoelauto’ of in de volksmond ‘minder- of invalide auto’. Achterin de auto maken we ruimte voor een rolstoel en we voorzien het voertuig van specifieke toepassingen als bijvoorbeeld een oprijplaat of een rolstoellift. Zo wordt de auto makkelijk toegankelijk voor iemand in een rolstoel.

Alle mogelijke autoaanpassingen

Naast een oprijplaat en kofferbaklift zijn er nog veel meer autoaanpassingen mogelijk. Hierdoor kunt u altijd de aangepaste auto kopen die perfect op uw wensen aansluit. Denk bijvoorbeeld aan de volgende autoaanpassingen:

 • Oprijplaat/-goot
 • Vastzetsysteem voor rolstoel
 • Driepuntsgordel voor rolstoel
 • Linker gaspedaal
 • Handbedrijfsrem
 • Handsegmentgas
 • Menox
 • Bruggetje
 • Complete rolstoelbus ombouw
 • Draaischijf
 • Diverse type liften installeren
 • Kofferbak liften
 • Aanpassingen camper
 • Complete camper ombouw
 • Aangepaste brandstoftank
 • Lier
 • Scootmobiellift
 • Toegankelijkheid verbeteren
 • Dubbele bediening (rijscholen)
 • Stoel slede verlengen
 • Pedalen aanpassen
 • Standkachel inbouwen
 • Rolstoel vastzet systemen
 • Handrem elektrisch maken
 • Stoelverwarming inbouwen
 • Schuim aanpassen
 • Armleuning monteren
 • En nog veel meer!
Lees meer over auto aanpassingen

Oprijplaat

Een oprijplaat is één van de autoaanpassingen waar veel gebruik van wordt gemaakt. Dit maakt het nog makkelijker om een rolstoel te vervoeren. Onze oprijplaten zijn los in de kofferbak van uw rolstoel auto of -bus te vervoeren en ook voor andere doeleinden te gebruiken, zoals een opstapje of drempel.

Lees meer over oprijplaten

Kofferbaklift

Een alternatief voor de oprijplaat is een kofferbaklift. Heeft u moeite om de rolstoel in uw rolstoel auto of -bus te krijgen, bijvoorbeeld omdat u niet lang kunt staan, of niet zwaar kunt tillen? Laat dan uw aangepaste auto met kofferbaklift uitrusten.

Lees meer over kofferbakliften

Maatoplossingen

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan op rolstoel aangepaste auto’s. Deze auto’s zijn ‘kant-en-klaar’. Na aankoop kunt u hiermee direct naar huis rijden. Heeft u een aangepaste auto gezien die voldoet aan uw wensen maar waar nog enkele specifieke toepassingen aan missen? In dat geval kunnen wij de auto naar wens voor u aanpassen. Zo weten wij u altijd te voorzien in uw behoefte.

Lees meer over onze maatoplossingen

Zekerheden bij Kikkert Rolstoelauto’s

Een aangepaste auto kopen doet u bij Kikkert Rolstoelauto’s! Waarom? U kunt altijd op de volgende voordelen rekenen:

 • Persoonlijke benadering
 • Vakkennis
 • Passing op locatie
 • Scherpe tarieven
 • Goede inruilprijs
 • Standaard 6 maanden garantie

Plan vrijblijvend een proefrit en passing aan huis!

Interesse in onze voertuigen? Bekijk ons aanbod

Klantervaringen

Dit zeggen onze klanten

Services

Aan- en verkoop van aangepaste auto’s

Wij zijn gespecialiseerd in zowel de aankoop als verkoop van aangepaste auto’s. Dus wilt u uw eigen aangepaste auto verkopen? Wij nemen deze graag van u over of helpen u bij de eventuele bemiddeling hiervan.

Lees meer >

Taxatie voertuig

Wanneer u uw aangepaste auto wilt verkopen, moet deze eerst getaxeerd worden. Om de taxatie zo goed mogelijk uit te voeren kunt u ons het best bezoeken. Is dit niet mogelijk? Vraag dan een taxatieformulier aan.

Lees meer >

Advies op maat

Zorgeloos rijden, dat is waar wij voor staan. Wij willen u dan ook altijd voorzien van advies op maat. Dankzij onze ervaring kennen we alle mogelijkheden. Zo zorgen wij dat u altijd de beste oplossing krijgt voor uw situatie.

Neem contact op >

Maatoplossingen

Wij bieden maatoplossingen. Op deze manier brengen wij ons deskundig advies op maat en uw specifieke wensen bij elkaar. Wij doen dit altijd met als doel dat u zorgeloos de weg op kunt.

Lees meer >

Proefrit en passing aan huis

Bent u geïnteresseerd in een van onze aangepaste auto’s, maar wordt het lastig om ons te bezoeken? Dit is voor ons geen probleem. Wij komen graag, met het door u gewenste aangepaste auto, bij u thuis langs voor een passing en een proefrit.

Lees meer >

Zoekopdracht naar gewenste aangepaste auto

Het kan voorkomen dat u het voertuig dat u zoekt niet in ons huidige aanbod vindt. In dat geval gaan wij graag samen met u op zoek naar de aangepaste auto die het beste bij uw situatie past. In nagenoeg alle gevallen vinden we alsnog het gewenste voertuig voor u.

Plaats zoekopdracht >

Garantie en servicemogelijkheden

Vragen over of benieuwd naar ons Autohuys Kikkert Garantieplan en de voorwaarden daarvan? Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

Laag tarief wegenbelasting 

Wilt u specifieke aanpassingen aan uw voertuig dan is dit op aanvraag mogelijk. Zo zijn o.a. de volgende aanpassingen mogelijk: oprijplaat, vastzetsysteem en driepuntsgordel voor rolstoel, verlaging van de bodem een aangepaste brandstoftank en nog veel meer.

Lees meer over onze mogelijke autoaanpassingen >

Veelgestelde vragen

Vraag & antwoord

Welke aanpassingen zijn er allemaal mogelijk aan mijn rolstoelauto?

Wilt u specifieke aanpassingen aan uw voertuig dan is dit op aanvraag mogelijk. Zo zijn o.a. de volgende aanpassingen mogelijk: oprijplaat, vastzetsysteem en driepuntsgordel voor rolstoel, verlaging van de bodem een aangepaste brandstoftank en nog veel meer.

Lees meer over onze mogelijke autoaanpassingen

Nemen jullie ook aangepaste auto’s over?

Jazeker, wij doen ook de inkoop van aangepaste auto’s. Voorafgaand aan een eventuele overname doen wij altijd een nauwkeurige taxatie van het voertuig. Om dit zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren kunt u het beste even een bezoek brengen aan onze locatie.

Mocht dit niet mogelijk zijn, dan doet u dit eenvoudig taxatie formulier dat u bij ons opvraagt. Indien u hiervan gebruik maakt proberen wij aan de hand van het ingevulde formulier het voertuig zo goed mogelijk te taxeren.

Lees meer over overname aangepaste auto’s >

Hebben jullie ook gebruikte (occasions) aangepaste auto’s te koop?

Zeker. We zijn gespecialiseerd in de verkoop van gebruikte rolstoel aangepaste auto’s. Zo hebben wij een uitgebreid assortiment aan occasions die direct klaar zijn voor gebruik. Heeft u een specifiek voertuig op het oog, maar zou u deze graag nog zou willen laten aanpassen? Dat is geen probleem voor ons. Wij passen het voertuig naar wens voor u aan.

Bekijk ons aanbod rolstoelauto en -bus occasions >

Kunnen jullie mij helpen bij het vinden van een aangepast voertuig op maat?

Ja, dat kunnen wij! Rolstoelauto’s Kikkert is hierin uniek. Als we uw gewenste voertuig niet op voorraad hebben, gaan wij hier samen met u naar op zoek. Door onze jarenlange ervaring in de wereld van de aangepaste auto’s hebben wij een enorm netwerk opgebouwd. Met behulp van ons netwerk kunnen wij in nagenoeg alle gevallen alsnog uw gewenste auto vinden.

Plaats een zoekopdracht >

Kan ik bij jullie een proefrit maken?

Ja, dat is uiteraard mogelijk. Gaat u een aangepaste auto kopen? Dan raden we u aan, naast een proefrit te maken, altijd een passing te doen. Niet elk type rolstoel is namelijk geschikt voor elke ombouw. Dit kunt u bij ons in Hoogeveen doen, maar wij snappen ook dat dit niet altijd mogelijk is. In dat geval komen wij gewoon met het voertuig bij u langs. Zo kunt u thuis een passing doen en in alle rust een proefrit maken.

Is het mogelijk om een scootmobiel te vervoeren in een aangepaste auto?

Ja, het vervoeren van een scootmobiel in een aangepaste auto is zeker mogelijk. De Rijksdienst van het Wegverkeer (RDW) heeft wel bepaald dat het niet toegestaan is om zelf in de scootmobiel plaats te nemen tijdens het rijden, omdat de scootmobiel geen volwaardige vervanger is van een autostoel. Een rolstoel wordt wel gezien als volwaardige vervanger. Het is dus wel mogelijk om in de rolstoel te blijven zitten tijdens het autorijden.

Lees meer over scootmobiel auto’s >

Is het mogelijk om als rolstoelgebruiker zelf in de auto te rijden?

Ja, dit is mogelijk! We kunnen uw rolstoelauto bijvoorbeeld van handgas en handrem voorzien!

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden >

Jan & José Kikkert

Wij weten als geen ander wat een rolstoelgebruiker wenst

Vanuit ons verleden als taxi- en touringcar ondernemers zijn wij goed op de hoogte van de verschillende mogelijkheden op het gebied van rolstoel aangepast vervoer. Door ons brede netwerk in de wereld van het aangepaste vervoer zijn wij uitstekend in staat om voor elke specifieke behoefte een juiste oplossing te bieden. Daardoor kunt u altijd een rolstoelauto kopen die dankzij de juiste autoaanpassingen perfect bij uw situatie past.

Advies op maat